Terugblik 2018

Feliz ano novo a todos!!!! En toen was er ineens weer een jaar voorbij. Een jaar vol nieuwe uitdagingen en veranderingen. Het eerste jaar op ‘eigen benen’. En ik heb het overleefd! Want met zijn tweeën weet je altijd meer dan alleen. Er worden meer nieuwe/leuke/interessante plekken ontdekt. Er wordt vaker een bezoek gebracht aan Portugal, er worden meer artikelen gepubliceerd, enz. En wat ook een prettige bijkomstigheid was, de taken waren verdeeld! Om sommige dingen hoefde ik me dus niet druk te maken en andersom. Nu ligt alles op mijn bordje.

Daarentegen hoeft niet alles eerst in overleg, de planning is mijn planning en glippen er minder mailtjes tussendoor (omdat de een dacht dat de ander die zou beantwoorden). Geen overleg betekent echter ook dat je niet met iemand kunt sparren, en dus alles zelf maar moet bedenken/uitzoeken. En dat je geen gebruikt kunt maken van elkaars kennis/interesses. Gelukkig is de website daardoor het afgelopen jaar niet ten onder gegaan, al is er natuurlijk wel een en ander veranderd! Maar in maart bestaat Saudades de Portugal alweer vier jaar!

Ik kijk dan ook terug op een bewogen jaar, met een aantal leuke hoogtepunten! Zo ging de nieuwe categorie ‘Nederlanders in Portugal’ van start, opende ik mijn eigen kleine webshop, tikte ik de 1000 berichten aan en zag ik de website weer een stukje verder groeien. Daarnaast brachten we vijf weken door in ons geliefde land en ontdekte ik weer een aantal leuke nieuwe plekjes in de veelbezochte Algarve.

Terugblik 2018 | Saudades de Portugal

Proost op 2019!!

Het meest bekeken bericht is dat over de “dingen die je moet eten als je in Portugal bent. Bij de recepten scoort de overheerlijke “Bacalhau à Brás” het hoogst, gevolgd door de “Bacalhau com Natas“, beide gerechten met klipvis dus! Saudades heeft nu een paar duizend volgers via de website, Facebook, Instagram, Pinterest, en Twitter en er komen gelukkig nog dagelijks nieuwe mensen bij (hier en daar). Volg je me nog niet op social media? Doe dit dan gauw! 😉

Heel blij ben ik met de lieve, enthousiaste en motiverende reacties, e-mails en berichtjes die ik bijna dagelijks mag ontvangen. Ik word er ontzettend blij van dat ik andere mensen enthousiast kan maken over Portugal en ze tips en ideeën kan geven. Schrijven is niet mijn sterkste punt, dus de twijfel slaat dan ook regelmatig toe.

Wat ik dus vooral willen zeggen is: OBRIGADA! Ik had het nooit volgehouden zonder alle steun van jullie! Ik heb zin in een nieuw jaar, waarin we allemaal nog steeds saudades zullen hebben naar Portugal. En wij hopelijk keer op keer terug zullen gaan. We hebben nog geen flauw idee wat en waar 2019 ons gaat brengen, maar ik zal het in elk geval blijven delen!

De artikelen blijven ook komend jaar in de basis informatief, met af en toe een persoonlijk stukje (voor mijn vaste volgers). Ik zal in 2019 ook proberen wat vaker zelf op een foto te staan, voor dat persoonlijke tintje. En wie weet dus wat komend jaar mij, naast een nieuwe baan, nog meer gaat brengen… En hoe dat vervolgens precies samengaat met de website… Maar we gaan goed van start! Ik ben voor nu dankbaar voor iedereen die Saudades de Portugal volgt. En met met mij de liefde voor dit prachtige land deelt.

Bom ano!

Zijn er recepten/onderwerpen/plekken die jij in 2019 graag terug zou zien op Saudades de Portugal? Laat het me weten, wie weet kan ik er wat mee!