Eating Algarve Food Tours

Foodies opgelet! Vandaag laten we je kennismaken met een bedrijf in de Algarve, dat je meeneemt op culinaire ontdekkingsreis. Bijzondere concepten rondom eten zijn hartstikke hip, dat bewijzen ook de mensen achter Eating Algarve Food Tours. Wil jij proeven van regionale smaken in de heerlijke sfeer van de stad Faro? Lees dan verder!

Eating Algarve Food Tours is een lokaal, klein bedrijf, dat belevenissen rondom eten aanbiedt.  Zo is er de “Petisco Food Tour”, waarbij je zes verschillende Portugese hapjes en snacks te proeven krijgt. Petiscos zijn eigenlijk het Portugese zusje van de Spaanse tapas. Natuurlijk worden deze petiscos vergezeld van een selectie aan passende drankjes. Daarnaast breng je tijdens deze tour ook een bezoek aan een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals de mysterieuze bottenkapel.

Een andere keuze is de “Fisherman Food Tour”De naam zegt het al, hier ligt de focus voornamelijk op de vele visgerechten die de Algarve rijk is. Daar hoort ook een bezoek aan de lokale vismarkt bij, met uitleg over alle verschillende vissoorten die er in de regio worden gevangen. Tijdens je wandeling door de straatjes van Faro proef je niet alleen vis trouwens. De populaire bifana komt ook voorbij!

Het minimale aantal personen om een tour door te laten gaan is twee en het maximale aantal is vijftien. Mocht je vegetarisch zijn of een allergie hebben geef dit dan van te voren aan, zodat ze kunnen proberen hier regelingen voor te treffen. Vegan wordt afgeraden, dit is erg moeilijk in de Portugese keuken. Met kinderen op pad? Geef dit dan ook aan tijdens het boeken, mede in verband met de alcoholische versnaperingen.

Deze culinaire belevenis is niet heel goedkoop. De tours kosten respectievelijk € 73,- en € 76,- per persoon. Je krijgt hier echter wel alle proeverijen, entrees van de bezienswaardigheden en een lokale gids voor. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie check de website of Facebook!