Eating Algarve (Food) Tours

Foodies opgelet! Vandaag laat ik je kennismaken met een bedrijf in de Algarve, dat je meeneemt op culinaire ontdekkingsreis. Bijzondere concepten rondom eten zijn hartstikke hip, dat bewijzen ook de mensen achter Eating Algarve Food Tours. Wil jij proeven van regionale smaken in bijvoorbeeld de heerlijke sfeer van de stad Faro? Lees dan verder!

Eating Algarve (Food) Tours

Eating Algarve Food Tours is een lokaal, klein bedrijf, opgestart door twee vrienden (António & Joana) dat belevenissen rondom eten aanbiedt.  Zo deden wij afgelopen maand de “Petisco Food Tour”, waarbij je verschillende Portugese gerechten en snacks te proeven krijgt. Petiscos is eigenlijk het Portugese zusje van de Spaanse tapas. Natuurlijk worden deze petiscos vergezeld van een selectie passende drankjes. Daarnaast breng je tijdens deze tour ook een bezoek aan een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals de mysterieuze bottenkapel.

Je begint de tour op het Largo do Carmo en van daaruit loop je met je gids door de stad langs verschillende hoogtepunten en plekjes om wat te eten/drinken. Je hoeft er geen super goede conditie voor te hebben, je slentert op je dooie gemak door de straatjes. Comfortabel schoeisel is wel aan te raden. De tour eindigt niet op dezelfde plek, maar met een minuut of vijf ben je weer terug op het Largo do Carmo.

Er zijn vijftien verschillende tours te boeken. Het minimale aantal personen om een tour door te laten gaan is twee en het maximale aantal is tien (vanaf 2020). Op de website staat nog vijftien (al is het nu twaalf), maar dit gaan ze terugbrengen naar tien. Mocht je vegetarisch zijn of een bepaalde voedselallergie hebben geef dit dan van te voren aan, zodat ze kunnen proberen hier regelingen voor te treffen. Zo hadden wij een vegetarische dame in de groep. Vegan wordt afgeraden, dit is namelijk erg moeilijk in de Portugese keuken. Met kinderen op pad? Geef dit dan ook aan tijdens het boeken, mede in verband met de alcoholische versnaperingen.

Je brengt een bezoek aan zowel het nieuwe als het oude (Vila Adentro) deel van Faro. Zo zie je ook duidelijk het verschil tussen deze twee delen van de stad. Heb je vragen tussendoor? Dan worden die ook beantwoord door je gids. De focus qua eten ligt uiteraard op de zee, want wat eet je beter in de Algarve dan verse vis en zeevruchten?!

Deze culinaire belevenis is niet heel goedkoop. Je krijgt hier echter wel alle proeverijen, entrees van de bezienswaardigheden en een hele dag een lokale gids voor. Wij hadden bewust licht ontbeten en dat was maar goed ook, je krijgt voldoende te eten gedurende de dag! De tours beginnen om 10 uur en eindigen in principe ergens rond 15 uur. Dus het is een dagvullend programma, dat je de stad op een andere manier laat zien/kennen/proeven.  Die van ons liep natuurlijk wat uit. 🙂

We hebben genoten (obrigada Joana!) en zelfs een aantal nieuwe plekjes ontdekt! Ook nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie check hun website, Facebook of Instagram! Voor meer informatie over deze regio, bezoek ook eens de website van Visit Algarve.