Ovengerechten doen het goed in de wat koudere maanden. Vandaar dat we vandaag een Portugese torta maken. Ik gebruik dit keer gehakt als vulling, maar je kunt bijvoorbeeld ook kip gebruiken. Wederom is het geen moeilijk gerecht met rare ingrediënten, dus iedereen kan het maken. Het is een soort hartige taart, maar dan net iets anders. In Portugal eten ze het zowel voor de lunch als ’s avonds.
Ik gebruik measuring cups voor dit recept, hier is tegenwoordig ook gemakkelijk aan te komen in Nederland. Maar heb je die niet dan kun je bijvoorbeeld ook een koffiekopje gebruiken. Het scheelt in elk geval een hoop afwegen.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Gisteren heb ik deze torta de carne gemaakt, dankzij de bovenstaande reacties, is deze erg goed gelukt! Ik vermoed dat de torta de carne bij ons heel vaak op tafel komt. Obrigada!
Dag Marlou
ik heb ondertussen wat filmpjes bekeken over dit gerecht en nu zie ik inderdaad dat het een beslag is, geen deeg. Doordat er in je recept deeg stond, had ik het gevoel dat je het moest kunnen kneden, wat dus helemaal niet zo is. Morgen opnieuw proberen dus. Bedankt voor je reactie!
Hoi
ik heb zonet het deeg voor deze torta willen maken. 2 kopjes melk op 2 kopjes bloem is echt heel veel. Ik heb beslag ipv deeg?
Dat klopt, het is erg nat in vergelijking met wat wij onder deeg verstaan. Als je het niet vertrouwd (of als het echt te dun is) kun je nog ietsjes extra bloem toevoegen. Maar niet teveel, het hoort vrij dun te zijn. Laat je weten hoe het uitpakte?!
Zou dit ook met bijv kant en klaar bladerdeeg/croissantdeeg kunnen?
Dat kan, maar dan wordt het resultaat wel iets anders dan normaal. Het zal er overigens niet minder om smaken, want alles met bladerdeeg is eigenlijk lekker!