Wat vind jij raar in Portugal?

In de video van vandaag vertelt Wolter van Wolters World over de tien dingen die je zullen schokken als je in Portugal bent. Nu is Wolter een Amerikaan, dus misschien is hij over andere dingen geschokt dan wij. Wat vind jij? Zijn deze dingen echt raar? Of vind jij hele andere dingen raar in Portugal? Ik ben heel erg nieuwsgierig!

Wat wij zelf vinden van dit lijstje? Ik verbaas me altijd over het geklaag over de Portugese rijstijl. Ik vind dat helemaal niet schokkend. Ik vind het juist opvallend hoe goed ze voor zebrapaden stoppen. Natuurlijk is er de gebruikelijke uitzondering, maar die is er overal. Als ik in Nederland over de A4 rijd verbaas ik me voortdurend over asociaal rijgedrag van mensen, maar in Portugal denk ik dat echt minder.

Wel echt opvallend vind ik de aanbieders van drugs. Grappig is dat dit mij in Lissabon nooit overkwam toen ik Portugal woonde. Waarschijnlijk omdat er Portugezen bij waren, of omdat ik alleen rondliep zonder camera.

Ik vind het in Portugal vooral raar dat als je wisselgeld terugkrijgt de muntjes bovenop het briefpapier of het bonnetje worden gelegd. Dat maakt het lastig alles in één keer in je portemonnee te stoppen. Je moet eerst de muntjes er weer afhalen en dan kan je het wegstoppen. Ik denk dat ze in Nederland beginnen met het muntgeld, zodat je dat al in je vuist kan houden en daarna het briefgeld geven? Hmm… ik weet het eigenlijk niet eens. Weet alleen dat ik altijd sta te prutsen om mijn geld goed opgeruimd te krijgen in Portugal ;-).

Wat vind jij raar of schokkend in Portugal? Laat het weten! Voor meer weetjes over allerlei zaken in Portugal lees je de serie “Portugese weetjes“!