Comfortabel Slapen: A Serenada Enoturismo

Rust, iets waar ik het de laatste tijd erg veel over heb merk ik. Hhhmm, zou dat een reden hebben? Hoe fijn is het om de hectiek van het dagelijks leven in Nederland achter je te laten en te genieten van de rust ergens in de Portugese natuur. Heerlijk met het geluid van kwetterende vogeltjes en ruisende wijnranken op de achtergrond. Een plek die zich daar uitstekend voor leent is de Alentejo. Ik kon daar onlangs bij A Serenada even heerlijk tot rust komen.

A Serenada is een kleinschalig hotel bij Grândola, op dertien kilometer van de kust. Je kunt vanaf hier met een eigen auto gemakkelijk naar het strand, maar bij het hotel vind je ook alles voor een ontspannende vakantie. Bijvoorbeeld een lekker zwembad voor een verkoelende duik met een prachtig uitzicht op de omgeving. Ik heb hier heerlijk genoten met een boek op het terras, maar mocht je wat meer in actie willen komen staan er fietsen klaar die je gratis mag gebruiken. Trek je er een dagje op uit, laat dan vooral een picknickmand klaarmaken voor onderweg.

Dit hotel behoort tot het zogenaamde Enoturismo, wat zoveel betekent als wijntoerisme. Hier worden de Serras de Grândola wijnen gemaakt, zowel wit als rood, en daarover kun je alles te weten komen door middel van een proeverij of een workshop. Ik wilde de mogelijkheid niet voorbij laten gaan en heb me laten rondleiden door zowel de wijnkelder als de wijngaard. A Serenada beschikt over twee wijngaarden. Deze wijngaarden liggen ongeveer tien kilometer uit de kust, tussen de stranden van Gale en Aberta Nova, dus ze worden beïnvloed door een zeebries. Dat samen met de grote hoeveelheid mineralen in de bodem zorgt voor een opmerkelijke combinatie. De wijnen worden geproduceerd door teamwork van de hele familie. Natuurlijk heb ik hier en daar een wijntje geproefd!

A Serenada Enoturismo

Het ontbijt is inclusief bij A Serenada, maar als je het op tijd laat weten kan je ook aanschuiven voor lunch of diner. Geen slecht idee, want dan kan je daarna op de patio heerlijk genieten van een flesje wijn en de zonsondergang. A Serenada is heel geschikt als je een rondreis maakt door Portugal en een dagje tussendoor even lekker wilt bijkomen. Of als je er echt aan toe bent kan je hier natuurlijk ook je hele vakantie doorbrengen. Er is genoeg te doen in de omgeving, zoals wandeltochten, een ballonvaart, birdwatching, boottochtjes, surflessen/surfen of paardrijden.

A Serenada Enoturismo

Is je interesse gewekt? Boeken kan bijvoorbeeld hier! Je vindt A Serenada op ruim een uurtje rijden van de luchthaven van Lissabon. Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.

* Outeiro André – Sobreiras Altas, 7570-345 Grândola, Portugal