Agro-Toerisme: Hoogseizoen

Het grootste deel van een drukke zomer ligt weer achter ons! Alhoewel het weer met temperaturen van boven de dertig graden nog zomers te noemen is, beginnen wij op Agro-turismo Quinta da Fonte toch langzaamaan toe te werken naar de winter! Het waren barre tijden, deze zomer waarin we wekenlang geen helpers hadden maar wel alle bedden gevuld.

Alle dagen druk in de weer met beddengoed, wassen, verschonen, vouwen, opmaken… De ingerichte De Waard Albatros tenten waren een hot item deze zomer en we kregen wekenlang vooral Portugese gasten. Nog nooit zagen we zoveel Portugezen op ons Portugese plekje. We zitten relatief dichtbij een populair rivierzwembad met golfslagbad, Praia das Rocas, waar vooral Portugezen naartoe gaan. Een groot deel van deze gasten was niet bekend met het fenomeen Agro-turismo, noch met kamperen! Een belevenis voor velen die over het algemeen leidde tot mooie reacties en geweldige reviews!

Heel leuk om te zien hoe mensen onze ideetjes over vakantie vieren in de natuur konden waarderen: een gaslamp, een zonnelamp, vooral veel sterren kijken, lekkere zachte bedden maar toch in een tent slapen… een enkeling vond het niets, maar je kunt het niet iedereen naar de zin maken, dus dat nemen we op de koop toe! Een score van 9,3 is toch een prachtige uitslag na een zomer van keihard werken om het allemaal voor elkaar te krijgen!

Agro-Toerisme: Hoogseizoen

Door het ontbreken van helpers moesten we het vooral zelf doen, maar gelukkig waren er vrienden die langskwamen om de handen uit de mouwen te steken! Zeer gewaardeerd door ons en onze redding… Na wekenlang zonder vrijwilligers kwam er toen toch hulp en hadden we in de maand juli en een deel van augustus een team met drie meiden die ons een groot deel van het werk uit handen namen! God zij dank! De allerdrukste augustusmaand ooit hadden we niet kunnen bolwerken zonder hulp.We hebben weer veel gelachen en af en toe wanhopig gezucht… Zo maakten vrijwilligers, vrienden en familie met 9 man  in de keuken een tapas maaltijd voor ons klaar…. een avond om niet te vergeten en wat een puinhoop in die keuken!

We maakten mooie dingen mee, zoals een gast in een kamer die mij een mooie sjaal gaf als dank voor haar heerlijke verblijf op ons plekje… We maakten rampzalige dingen mee, zoals het overlijden van mijn schoonvader… We maakten idiote dingen mee, zoals iemand die de plas-emmer gebruikte voor een grote boodschap!? We maakten verdrietige dingen mee, zoals het overlijden van onze lieve grote bruine beer Giro (onze hond)… We maakten geweldige dingen mee, zoals het verblijf van onze dochter Hilde en haar zussen en de niet aflatende hulp van Hilde waardoor we ook deze zomer weer overleefden!

Nu inmiddels weer samen en een korte mini vakantie gehouden in een heerlijk sjiek hotel met zwembad om de batterij nog een beetje op te laden voor de laatste loodjes van dit zomerseizoen. In oktober gaan de tenten weer in de opslag en hebben we alleen nog de kamers, het tiny house en de cottage om te verhuren, al met al meteen een heel stuk makkelijker met 14 bedden minder! Eens zien wat de komende herfst gaat brengen qua gasten en dan de zomer evalueren, wat moet er volgend jaar anders wat houden we erin? En natuurlijk niet te vergeten onze eigen vakantie vanaf 7 oktober! Een heerlijk vooruitzicht!

Meer informatie vind je op onze website.