Agro-Toerisme: Hoogseizoen 2020

Niet verwacht maar toch gekomen, het hoogseizoen! Tegen alle verwachtingen in door de hele situatie met het Corona virus, waardoor we in maart dicht gingen en twee maanden geen gasten hebben ontvangen, is nu dan toch ineens het hoogseizoen aangebroken en hebben we diverse gasten!!! Grote vreugde omdat het er toch enige tijd op leek dat we dit jaar helemaal geen gasten meer zouden kunnen ontvangen en dus ook geen inkomen zouden hebben.

Tot op dit moment hebben we vrijwel alleen Portugese gasten ontvangen en dan vooral veel mensen die hier andere jaren waarschijnlijk niet terecht gekomen zouden zijn. We ontmoeten mensen die normaal gesproken kiezen voor drukke gebieden )als de Algarve en de kust), maar er nu, door de hele toestand met Covid-19, voor kiezen hun vakantie door te brengen in een kleinschalige accommodatie in het midden van Portugal, bij ons dus! Gelukkig zijn al onze gasten tot nu toe heel erg tevreden en gelukkig met wat wij hen te bieden hebben.

Natuurlijk is het voor velen ook even wennen, alles is hier anders dan op een groot vakantiepark… zandweggetjes in plaats van geasfalteerde  paden, een buitenkeukentje bij een vintage tent in plaats van een appartement… Gedeelde badkamers in plaats van een privé badkamer… Een watertank in plaats van een zwembad…

Het doet ons deugd te zien dat mensen ervan genieten! Dingen die vorige jaren heel gewoon waren, zijn nu heel bijzonder… alles moet anders. Geen diners met meer alle gasten samen aan een lange tafel en schalen met eten die gedeeld worden, maar in plaats daarvan per stel een schaal met eten en zitten aan de lange tafel met twee meter tussenruimte. De badkamers worden diverse keren per dag gedesinfecteerd en er staat een emmer met chloorwater voor de mensen die het fijner vinden zelf te desinfecteren voordat ze er gebruik van maken. Overal flesjes desinfecteerspul voor de handen… Maar het werkt, onze gasten houden afstand van ons en elkaar, iedereen heeft begrip voor de situatie en samen proberen we er een mooie vakantie van te maken, met zoveel mogelijk rust en natuur en zo min mogelijk mondkapjes.

Als klap op de vuurpijl zijn mijn ouders uit Nederland met eigen auto naar Portugal gekomen en kunnen we weer een paar weken samen wonen, werken en leven! Heerlijk om elkaar weer te zien, al is het dan op gepaste afstand!

Al met al, toch een mooie zomer en hopelijk blijven we de komende weken nog vele gasten ontvangen die we kunnen verrassen met de vreugdes van kamperen op een boerencamping, natuur, frisse lucht, watervalletjes en rivierzwembaden in de omgeving in plaats van de zee en massatoerisme.

Meer informatie vind je op onze website.