Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Vandaag: Bacalhau com Broa.
Geïnspireerd door ons verblijf in de Alto Minho waar we dit hebben gegeten! Bacalhau com Broa is een gerecht waarbij de vis wordt bedekt met een mengsel van broodkruim. Dat broodkruim komt van het maisbrood, Broa de Milho. Laat ik je daar nou ooit het recept voor gegeven hebben! Dus ben je aan het bakken geweest en heb je nog wat over, gooi het dan niet weg, maar gebruik het voor dit nieuwe recept. Je kunt natuurlijk ook proberen bij een Portugese winkel broa de milho te kopen, of in het ergste geval gebruik je een Nederlands brood.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Lijkt me een heerlijk recept
bacalhau is in de grote supermarkt in Altura volop verkrijgbaar. De stukken worden door de medewerkster netjes in stukken gehakt.
Wel heb ik de bacalhau in ca. 12 uur moeten weken in water en in die tijd 2 maal moeten verversen om het van het vele zout te ontdoen
Dit mis ik in dit recept.
Bacalhau kun je een beetje vergelijken met gehakt. Daar kun je ook eindeloos mee varieren.
Ik heb een standaard zinnetje over het ontdoen van zout inderdaad, maar was hem vergeten… Bedankt voor uw oplettendheid!