Winactie: NOMADS Amsterdam

Leuk nieuws voor iedereen die in de buurt van Amsterdam woont (of zoals ik, niet). Restaurant Nomads staat zes maanden lang geheel in het teken van Portugal! Met als basis typische Portugese gerechten, maar dan met een persoonlijke/moderne twist. Dat moesten we natuurlijk even gaan uitproberen! Dus afgelopen woensdag zat ik in onze hoofdstad.

Een restaurant met een super leuk concept! Ze laten zich inspireren door hun reizen en staan vervolgens een half jaar lang geheel in het teken van het land dat hen zo geraakt heeft. Tijdens de reizen gaan ze op zoek naar nieuwe smaken, spannende texturen, pure producten en authentieke (food) belevingen. Het resultaat: een soort reizende keuken, gewoon in onze hoofdstad!

Nomads Amsterdam

Verwacht overigens geen authentieke Portugese gerechten als je hier gaat eten. Die dienden alleen als basis cq. inspiratie. Het resultaat? Moderne gerechten met een vleugje Portugal. Als je goed kijkt en proeft achterhaal je misschien welk gerecht als inspiratie heeft gediend voor jouw bordje! Wat bij het ene gerecht overigens duidelijker is dan bij een ander. Een leuke bezigheid tijdens het eten. 😉

Ik ging er een beetje met gemengde gevoelens naartoe. Waarom? Ik ben dol op de Portugese keuken, in al zijn eenvoud! Dus eigenlijk had ik geen idee wat ik moest verwachten van de ‘eigen draai’… Is dat dan nog wel lekker of ziet het er alleen maar mooi uit? Je kunt kiezen uit ´a la carte´ eten of de “Nomads Experience”. Wij kozen voor de Experience, verschillende gerechtjes die je deelt met je tafelgenoot.

Nomads Amsterdam

We begonnen Portugees, met een broodje en heerlijke zelfgemaakte sardientjes paté. Gevolgd door vier verschillende vis voorgerechten. Alleen de bacalhau kroketjes waren volgens origineel Portugees recept. Bij de rest diende het alleen als uitgangspunt/inspiratie. Alles zag er mooi uit en smaakte prima. Na de voorgerechtjes besloot het zonnetje zich toch nog even te laten zien en zijn we naar buiten verkast. Want wat kun je daar leuk aan het water zitten!

Nomads Amsterdam

De volgende ronde bestond uit twee hoofdgerechten, één vis en één vlees. Ik vond hun moderne variant op de bacalhau à brás heerlijk, terwijl mijn tafelgenoot juist fan was van de kalfstartaar. Hierna volgden nog twee gerechten, wederom één met vis en één met vlees. Het vleesgerecht was gemaakt met de ingrediënten die ook in een francesinha zitten, maar totaal onherkenbaar.

Natuurlijk bestond de laatste ronde uit nagerechten. Wij kregen een warme pastel de nata en lekkere olijfolie cake. Heerlijk met een glaasje Moscatel erbij, uitkijkend over het water, nagenietend van een leuke avond. Het leuke van de Experience is dat je veel verschillende gerechten kunt proeven en niet aan 1 keuze vastzit, maar lekker een beetje van alles meeprikt.

Nomads Amsterdam

Win!

Nieuwsgierig geworden en ook wel zin in een gezellig avondje uit? Goed nieuws! Ik mag een (natuurlijk Portugese) vier gangen Nomads Experience voor twee personen inclusief een fles wijn weggeven!! Wat moet je hiervoor doen? Valt reuze mee hoor: like zowel Saudades de Portugal als NOMADS Amsterdam op Facebook en tag diegene waar je mee uit eten wilt onder de post en je maakt automatisch kans. Dubbel kans maken? Laat dan je tafelgenoot hetzelfde doen! Of deel de post op Facebook. De winactie loopt een week, tot 12:00 uur op zaterdag 10 augustus. Ik maak dan om 18:00 uur op Facebook de winnaar bekend! ?

Nomads Amsterdam

Portugal is sowieso nog focusland tot en met eind oktober, maar waarschijnlijk wordt dit verlengd tot eind 2019! Dus tijd genoeg om te gaan proeven. Meer informatie vind je op hun website.

Openingstijden:
Zondag t/m woensdag van 17:00 tot 00:00 uur
Donderdag t/m zaterdag van 17:00 t/m 01:00 uur

* Oranje-Vrijstaatkade 55, 1093 KS Amsterdam

PS: Ze serveerden een heerlijk huisgemaakte piri-piri mayonaise bij twee van de gerechtjes! Ik ga thuis aan de slag om hem ook eens te maken.