Vandaag het recept voor een simpel, maar lekker aardappelgerecht, batatas a murro. In de Portugese keuken worden aardappels regelmatig gebruikt. Ze worden gekookt geserveerd bij een visje, verwerkt in soep of tot heerlijke, verse frietjes gesneden bij een stuk vlees. Batatas a murro zijn aardappeltjes uit de oven, een lekker bijgerecht dat je in een handomdraai maakt.
Batatas a murro kan je met verschillende hoofdgerechten combineren. Ze smaken eigenlijk overal lekker bij. Je ziet ze bijna altijd geserveerd bij een Bacalhau à Lagareiro en een Polvo à Lagareiro, maar het kan ook prima bij een lekker stuk vlees. Het recept van vandaag is de meest simpele versie, maar experimenteer naar eigen smaak met toevoegingen. Bijvoorbeeld lekker met wat knoflook en/of rozemarijn.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Vandaag deze uitgeprobeerd. Zalig! Ik eet nooit meer gewoon gekookte aardappelen.
Vraagje over jullie recept Tarte de natas…hoeveel inhoud moet het doosje gecondenseerde melk hebben?
In Nederland is dat één standaard formaat: 397 gram!
Heerlijke aardappelen. Maar nu ik het herlees zie ik dat er ook een gezonde versie is…..alleen de link werkt niet ( meer).
Ik zoek de nieuwe link even voor u op en vervang hem gelijk!