De lijstjes van 2016

Adeus 2016! Op deze laatste dag van het jaar is het tijd om terug te kijken op weer een heerlijk 2016. Ik heb veel van Portugal mogen genieten en heb volop nieuwe plekken, mensen, restaurants, musea, winkeltjes en cafeetjes ontdekt. Bij Oudejaarsdag hoort natuurlijk een terugblik, dus ik zet een aantal lijstjes voor jullie op een rij. Kijk mee terug naar de meest gelezen artikelen, meest gekeken video’s, meest gelezen recepten en mijn persoonlijke favorieten van 2016.

Meest gelezen artikelen 2016

Dingen die je moet eten als je in Portugal bent

Weekendje Lissabon: dit moet je dus niet doen

Weekendje Lissabon: dit mag je niet missen

Eendenmosselen: een delicatesse

Doen in de Algarve: 5 markten

Meest gelezen

Meest bekeken video’s 2016

Covão dos Conchos

Lesje Portugees volkslied zingen

De onbekende wonderen van de Algarve

De andere kant van Sintra

Portugal: de schoonheid van eenvoud

Meest bekeken video's

Meest gelezen recepten 2016

Bacalhau à Brás

Frango piri-piri

Arroz de marisco

Bifanas

Poncha da Madeira

Meest gelezen recepten

Favoriete artikelen van 2016

Genieten in Elvas

Keuzes, keuzes… Zoveel mooie dorpen gezien in de Alentejo dit jaar, hoe kan ik er eentje kiezen? Ik ga uiteindelijk maar voor Elvas. Dit plaatsje heeft op één of andere manier de meeste indruk op me gemaakt. Het gevoel dat ik hier kreeg was zo fijn, dat ik er zo zou willen wonen!

De blauwe tegelkerken van Porto

Porto en zijn vele azulejos, heerlijk! Er staan een aantal prachtig versierde kerken her en der verspreid door de stad. Dit zijn de drie allermooiste, geheel bedekt met blauw-witte tegeltjes. Ik kon er met mijn azulejo voorliefde natuurlijk geen genoeg van krijgen.

In het spoor van de Alvarinho

In de Minho mochten we afgelopen jaar samen een nieuw stukje Portugal ontdekken. We kwamen allerlei mooie dingen tegen en leerden weer wat bij over ons favoriete vakantieland. Willeke vatte het tripje mooi samen! Van haar overige artikelen krijg ik alleen maar meer kriebels, ik heb nog zoveel niet gezien…

Lekkere restaurants in de Alentejo

Ik heb weer heerlijk gegeten in Portugal afgelopen jaar. Hoe kies je dan een favoriet? Dat ene verrukkelijke stuk vlees, die goddelijke dikke garnalen, of toch een lekker kaasje… Het is uiteindelijk de Alentejo geworden. Eerlijk regionaal eten, vaak met producten uit de regio. Het was smullen geblazen, en ook de wijnen mochten er zijn!

Bijzonder slapen: Herdade do Sobroso en Eco-Lodge Brejeira

Dit zijn denk ik mijn twee favoriete plekjes van het afgelopen jaar (close call). Geheel verschillend, maar juist daarom zijn het er stiekem twee. Slapen op een Alentejo wijngaard te midden van de wijnranken en ooievaars enerzijds en glamping in alle rust boven op een berg in de Algarve anderzijds. Heerlijk!

Favorieten 2016

Wat zijn jullie favoriete Portugal ervaringen van 2016? Laat het me weten!

Een hele fijne oudejaarsavond gewenst! Tot in 2017!