Bijzonder slapen: Cooking and Nature

Houd jij van koken, natuur en lekker gek design? Dan is het hotel waar ik je vandaag over vertel helemaal jouw ding! Het klinkt als drie zaken die niet direct met elkaar te maken hebben, maar bij het Cooking and Nature Emotional Hotel komt het fantastisch samen. Wil jij een verrassende en unieke ervaring? Lees dan snel verder.

Het zou niet leuk zijn als ik alles zou verklappen. Dit hotel is juist zo leuk door de vele verrassingen die het biedt, dus ik licht slechts een tipje van de sluier op. Bereid je om te beginnen voor op een super bijzondere hotelkamer. Ik sliep in een kamer waar het tweepersoonsbed middenin de kamer stond, met aan het hoofdeinde een ligbad en boven het bed aan het plafond een gigantische foto van twee pinguïns. Klinkt totaal waanzinnig, maar was echt heel gaaf! Bij het spieken in andere kamers zag ik paddenstoelen als nachtkastjes, geweldige buitendouches (zelfs met schommel!) en hele foute behangetjes.

Cooking and Nature Emotional Hotel

In scherp contrast met de overvloed aan prikkels van de hotelkamers staat de rust van de prachtige omliggende natuur. Op het terras buiten  lig je overdag fantastisch in de schaduw van de bomen bij het zwembad en knappert ‘s avonds een heerlijk kampvuur. Hier kun je prima een hele dag lekker hangen met een boekje en een drankje. Dat drankje mag je overigens zelf pakken in de zogenaamde honesty bar. Je geeft netjes aan op een lijstje wat je hebt gedronken en rekent het bij vertrek af. Heerlijk dat dit vertrouwen nog bestaat en kennelijk mogelijk is!

Tja, en dan het cooking gedeelte. Vind je het leuk om met de Portugese chef je kookkunsten te beproeven? Dat kan! Rond het grote, volledig ingerichte kookeiland kan je samen aan de slag, natuurlijk onder het genot van een wijntje. Daarna ga je aan tafel en kan je proeven van je eigen brouwsels. Geen Masterchef? Je kan natuurlijk ook “gewoon” eten hier.

Cooking and Nature Emotional Hotel

Het Cooking and Nature Emotional Hotel ligt even buiten het plaatsje Alvados in een bijzonder natuurgebied, het Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros, bekend om de vele kalksteengrotten. Je kan hier prachtige wandelingen maken. Ook liefhebbers van cultuur hebben genoeg te doen. Vlakbij ligt het imponerende bedevaartsoord Fátima, op 30 kilometer het klooster van Alcobaça en op minder dan 20 kilometer het klooster van Batalha.

Meer zien of reserveren? Kijk hier.