Bijzonder Slapen: Farmhouse of the Palms

Dit bijzondere plekje in de Algarve stond al jaren op mijn wensenlijst. Afgelopen vakantie kwam het er dan eindelijk van, we gingen er een nachtje slapen! We verblijven normaal gesproken altijd bij familie, dus dan voelt zo’n nachtje uit logeren extra speciaal. Met als bijkomend voordeel dat je leuke dingen in de nabije omgeving in kunt plannen, die anders net teveel van het goede zijn (op de vroege ochtend)!

De prachtige 200 jaar oude ‘monte’ (hereboederij) beschikt maar over een vijftal kamers. We besloten de aankomstdag niet te vol te plannen, zodat we ook wat tijd hadden om lekker te relaxen bij het zwembad en gewoon te genieten van de rust. Want die is in het centrum van Albufeira natuurlijk ver te zoeken…

Farmhouse of the Palms

Na een fijne lunch en wandeling op Ilha de Faro vertrouwen we op de GPS om ons naar de eindbestemming te brengen. Dit gaat in één keer goed, fijn! We parkeren de auto en worden gelijk verwelkomd door de eigenaar Frank. Dit klinkt lekker Nederlands, maar dit keer zijn het twee Vlamingen die de toko runnen.

De B&B ligt op een heuvel “Cerro do Botelho” met prachtig uitzicht over de omgeving. Hier vangen we gelijk bij aankomst al een glimp van op. We zetten onze koffertjes neer en laten die even fijn voor wat ze zijn. Tijd voor een rondleiding! Frank vertelt dat ze ruim 100 huizen hebben bezichtigd voor ze hier een kijkje gingen nemen en gelijk verkocht waren. Ik snap helemaal waarom. Ook al is er natuurlijk het één en ander veranderd/opgeknapt ondertussen. De kamers zijn geheel in stijl gerenoveerd, met veel gebruik van natuursteen, hout en dit alles met als hoofdkleur: wit.

Het is een combinatie van de plek, de rust, de inrichting en de gastvrijheid van de eigenaren die het hem hier doet. Na de rondleiding cq. uitleg over de gang van zaken settelen we ons op onze kamer. En geheel volgens planning strijken we vervolgens neer aan het zwembad. Even de batterijen opladen! Binnen vijf minuten ligt er iemand naast me te snurken… Gelukkig hadden we het rijk alleen. Ik besluit ook nog even de watertemperatuur te testen, die was me toch net iets te laag om me er geheel in onder te dompelen. Maar ik ben een heel eind gekomen!

Farmhouse of the Palms

Het is en blijft eind oktober, dus op een gegeven moment werd het ons wat te frisjes (watjes). Net toen wij besloten om terug naar de kamer te gaan, besloten andere gasten om nog even bij het zwembad te gaan liggen. Na een lekkere warme douche kunnen we er weer even tegenaan. We besluiten de zelfontspanner eens te gebruiken, dolle pret (zie hieronder)! Want als er badjassen hangen, moeten die natuurlijk ook lekker gebruikt worden. Het is ondertussen het einde van de middag dus besluiten we met een wijntje op het terras plaats te nemen. Wij hadden zelf wijn meegenomen, maar dit bleek achteraf niet nodig. Er was een fijne honesty bar, die toevallig volstond met dezelfde wijn als die wij bij ons hadden! Iets met goede smaak…

Als je hier een aantal dagen langer verblijft kun je ’s avonds heerlijk plaatsnemen in de gezamenlijke ‘huiskamer’ om een boek te lezen of een spelletje te spelen. Overal vind je knusse hoekjes om heerlijk tot rust te komen. Wij reden tijdens de spectaculaire zonsondergang net de poorten uit naar het restaurant waar we gingen eten. Maar wat zal het een geweldig gezicht zijn geweest vanaf het zwembad/terras! We hadden een adresje in de serra do Caldeirão (daarover later meer) uitgekozen, want daar rijd je vanuit Albufeira niet even naartoe om te gaan eten ’s avonds.

Na terugkomst nemen we nog even plaats op ons terras om een blik te werpen op de met lichtjes behangen vallei (mooi!). We kruipen heerlijk ons bedje in en kijken nog wat tv voor we gaan slapen. Ook hier genieten we van de comfortabele bedden, daar kunnen ze thuis bij de schoonfamilie nog een puntje aan zuigen! Uiteraard hebben ze hier ook wifi, dus als je liever nog even op je telefoon zit…

We ontwaken in alle rust. Even door de gordijnen gluren of het zonnetje schijnt of niet. Mwoh, die moet duidelijk ook nog even wakker worden. Gelukkig hebben we niet heel veel haast, het is nog vroeg. Eerst maar eens een kopje koffie in bed, hoe fijn er staat een Delta machine op de kamer! Nadat we ons aan hebben gekleed en ons koffertje al een beetje hebben ingepakt, lopen we naar buiten. Naar het terras waar het ontbijt geserveerd wordt. Zodra we plaats hebben genomen is mijn eerstvolgende stop het koffiezetapparaat. Ik word vriendelijk verzocht rustig te gaan zitten, het ontbijt wordt letterlijk geserveerd. Wat een luxe! Frank & Véronique zorgen er samen voor dat het je aan niks ontbreekt. #vakantie

Met onze buikjes vol maken we nog een rondje over het terrein. In het ochtendlicht ziet alles er toch net weer even wat anders uit. Helaas voor ons zijn ze volgeboekt en kunnen we geen kijkje nemen op het geweldige dakterras. Kamer nummer vier (boven) heeft namelijk twee terrassen, waarvan één dakterras met een 360 graden uitzicht, plus een hemelbed! Wie weet voor een volgende keer, je moet wat te wensen overhouden nietwaar. Overigens krijg je, als je hier langer verblijft, niet elke dag hetzelfde ontbijt voorgeschoteld, ze zorgen elke dag voor iets speciaals.

Aangezien wij plannen hadden om de ochtendmarkt in Olhão te bezoeken, moesten we toch een beetje op de tijd letten. Na afscheid te hebben genomen rijden we eerst nog even langs São Brás de Alportel. Dit op aanraden van de eigenaren. We maakten een korte stop, maar komen zeker nog eens terug om wat langer en beter van dit charmante plaatsje te genieten. Zoek je tips of aanbevelingen tijdens je verblijf? Of het nou om uitstapjes, stranden of restaurants gaat; Frank & Véronique helpen je graag op weg!

Meer informatie (en foto’s) over deze mooie B&B vind je hier. Jouw eigen relaxte verblijf boeken kan hier. Kijk vooral ook even goed naar die overzichtsfoto van bovenaf, zo krijg je goed een idee van het geweldige gebouw en de prachtige ligging.