Recept: Pão de Coco e Leite Condensado

Tijd om zoete broodjes te bakken! Op zijn Portugees, dus zijn ze flink zoet. Houd je van de smaak van gecondenseerde melk en kokos dan is dit recept echt wat voor jou. Helemaal niet moeilijk om te maken, geen ingewikkelde ingrediënten en toch net eens wat anders. Je kunt de broodjes zo uit het vuistje eten, warm of koud. Speciaal voor de zoetekauwen onder ons.

Goed voor ongeveer 12 broodjes.

Ingrediënten

500 gram bloem
125 ml melk
125 ml water
125 ml olie
2 eieren
1 blikje gecondenseerde melk (2 x 1/2 blikje)
theelepeltje zout
3 eetlepels suiker (of 5 als je van Portugees zoet houdt)
30 gram bakkersgist
geraspte kokos

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten (half blikje gecondenseerde melk), behalve de bloem, in een ruime beslagkom. Mix dit tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dan, al mixend, steeds een beetje bloem toe. Als alle bloem toegevoegd is houd je een enigszins dun en plakkerig deeg over. Dek af met een laagje huishoudfolie en laat op een warme plek verdubbelen in omvang. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de omstandigheden.

Bestuif een bakplaat met wat bloem of gebruik bakpapier. Schep met een opscheplepel hoopjes deeg in een bakblik (met opstaande rand) met wat ruimte ertussen, zodat ze elkaar net niet raken. Dek wederom af en laat nog zo’n 40 minuten rijzen.

Bak ze vervolgens op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Dit zal ongeveer zo’n 40 minuten zijn, afhankelijk van je oven. Dus kijk af en te even of ze al (eerder) klaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de oven en giet de andere helft van het blikje gecondenseerde melk er overheen. Een beetje zodat je streepjes krijgt. Niet dat daar wat van overblijft, de broodjes zullen het meeste absorberen. Bestrooi met geraspte kokos.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.