Boek: een Portugese Droom

De vakanties komen eraan! Een goed moment dus om het over een boek voor in je koffer te hebben. In mei vorig jaar alweer verscheen de nieuwe roman van Marieke Woudstra: “een Portugese droom”. Het is een los te lezen vervolg op haar eerdere boek “Thuis in Portugal”, dat in 2015 verscheen. En ik kom er nu pas achter dat ik het helemaal niet genoemd heb toendertijd. Maar ach, dit jaar leest het net zo lekker weg op het strand!

Toch iets waar veel mensen stiekem van dromen. Emigreren naar een warm land. Helemaal opnieuw beginnen onder de zon. Als de regen weer eens met bakken uit de lucht komt en je staat te balen in een stampvolle trein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Maar wat staat je dan eigenlijk te wachten? De hoofdpersonen in dit boek hebben het niet bij dromen gelaten. Ze kochten een oude boerderij met olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met vele uitdagingen, hard werken en de nodige tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven.

Maar Portugal bestaat niet alleen uit leuke betegelde huisjes en weidse vergezichten. Wil je er echt een nieuw thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In dit boek raken Bart en Marjolein (in Portugal Maria genoemd) bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren… Spannend!

Met aandacht voor de lokale sfeer, de dorpsgebruiken en het natuurschoon. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan het overheerlijke Portugese eten met gedetailleerde beschrijvingen en recepten. Je proeft de liefde voor het land tussen de regels door.

Een Portugese droom koop je hier! Ook geïnteresseerd in Thuis in Portugal? Dat vind je hier!