Boek: I love the seaside Portugal

Het vasteland van Portugal heeft 942 kilometer kustlijn. Een kustlijn met lange zandstranden, donkerrode kliffen, kleine vissersdorpjes, grote havensteden en alles er tussenin. Sinds kort vind je in de boekhandel een heel mooi boek over deze Portugese kust. “I love the seaside” laat je roadtrippen langs de Atlantische kust van Portugal en staat bomvol tips. Alleen al een must have door de vele mooie foto’s!

Er zijn meer mooie boeken van “I love the seaside” over Europese kusten, maar deze over Portugal ben ik natuurlijk direct gaan kopen. Het boek begint aan de stranden van het noorden en zakt via Centraal-Portugal en de Alentejo af naar de Algarve.

De schrijvers overladen je met tips voor de beste plekken om te slapen, te eten, te surfen, te shoppen en te bekijken. Ze vertellen je over hun eigen ervaringen tijdens het reizen langs de kust en showen hun mooiste foto’s. Soms maken ze zelfs een klein uitstapje naar het binnenland, als er een niet te missen plekje ligt. Extra focus wordt er gelegd op yoga en outdoor activiteiten, zoals het populaire SUP.

Goed te weten is dat het boek eindigt rond de stad Lagos in de Algarve. Over het bij Nederlanders zo geliefde Albufeira zal je in dit boek niets vinden.

Kopen? I love the seaside Portugal koop je bijvoorbeeld hier.