São Martinho (11 november) telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanjetijd. Vanaf nu vullen de straten van de Portugese steden zich met de karretjes van de kastanjeverkopers, die met de verrukkelijke en onmiskenbare geur van geroosterde kastanjes het melancholische gevoel van een Portugese winter bij je oproepen. Ik vond dit een mooie insteek om de kastanje deze maand eens in het zonnetje te zetten. Dus laat ik in november zien hoe veelzijdig hij te gebruiken is in je eigen keuken. Je kunt er namelijk veel meer kanten mee op dan je zou denken! Dit keer gebruiken we ze in een zoet gerecht: een Bolo de Chocolate e Castanhas.
Note vooraf: dit is afhankelijk van het recept waarvoor je de kastanjes gaat gebruiken. Blanke kastanjes, zonder vliesje, gebruik je meestal voor zoete (na)gerechten en soepen waarin de kastanje het hoofdingrediënt is. Voor de meeste hartige gerechten hoef je dit vliesje niet te verwijderen, het is gewoon eetbaar.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Goedenavond,
Dit is heerlijk gebak , eten we altijd als we in Portugal zijn
Vinden jullie het goed wanneer we jullie recept delen op onze website?
http://www.vriendenvanportugal.nl
We zullen de herkomst natuurljjk vermelden!
met vriendeljjke groet,
Eric en Jeanette van Wijk
Natuurlijk, geen probleem!
veel in portugaal geweest jaren zelf het is lekker azoren