‘Tasting Fado’ in Lissabon

Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder fado te luisteren in één van de vele fadohuizen. En de echte liefhebber kent natuurlijk ook het fado museum in Alfama. Maar er is nu ook iets nieuws! Onder de naam “Tasting Fado” kan je de fado beleven in het mooie Teatro Tivoli.

Van woensdag tot en met zaterdag opent het theater Tivoli zijn deuren voor geïnteresseerden in fado. Dit theater aan de Avenida de Liberdade begon in 1924 als filmtheater, toen nog van stomme films. Al snel werd het programma uitgebreid met toneel en ballet en tegenwoordig kan je er terecht voor allerlei culturele voorstellingen. Het neoklassieke gebouw werd in 2015 toegevoegd aan de lijst van Portugese nationale monumenten.

Met “Tasting Fado” laat het theater je niet alleen kennismaken met de fado uit Lissabon, maar ook met het Teatro Tivoli zelf. In zestig minuten krijg je een rondleiding door het theater, kan je een expositie over fado bezoeken en geniet je natuurlijk van een fadovoorstelling. Een glaasje port en een pastel de nata maken het helemaal af. In het volgende filmpje kan je zien wat je kan verwachten:

“Tasting Fado” begint om 19.00 uur en de kosten zijn € 20,-. Als je wilt kan je van tevoren kaartjes kopen op de website.