Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik ben net weer terug van mijn jaarlijkse uitje naar de Algarve en heb wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelin sterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Na deel één en twee van lekkere restaurants in de Algarve vandaag deel drie!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Quente Quentinho

Quente Quentinho is een soort warme bakker, maar dan net even iets anders. Het valt in de categorie pastelaria of snackbar. Ideaal om aan te schuiven voor de lunch of om te snacken van de lekkere huisgemaakte petiscos. Naast verschillende dagmenu’s (menu do dia) hebben ze bijvoorbeeld heerlijke bifanas (ga zeker voor pão caseiro), hartige snacks, soepjes en andere lekkernijen. Vriendelijk personeel doet de rest, niets is teveel moeite. Om af te sluiten bestel je natuurlijk een koffie met wat zoets, het is en blijft een (soort) bakker. Lekker buiten op het kleine terras mensen kijken.

* R. 25 de Abril 7, Ferragudo

Quente Quentinho

Tasca Ibérica

Zo´n tien minuten rijden buiten het centrum van Albufeira vind je dit fijne plekje. Absoluut de moeite waard om uit te proberen! Je kunt kiezen voor verschillende tapas (Spaans) en petiscos (Portugees) of gewoon een voorgerecht en hoofdgerecht eten. Wij deden beide. Denk bij de hapjes aan bijvoorbeeld pata negra, inktvisjes en kaasplateaus. Als hoofdgerecht kunnen we de Abanicos de Porco Preto com Arroz de Berbigão aanraden. Simpel gezegd: goddelijk lekker varkensvlees met schelpjesrijst. Alleen ’s avonds vanaf 19.00 uur geopend, zondags gesloten.

* Estrada Municipal 526, Sesmarias

Update 2018: helaas permanent gesloten…

Tatsumi

Ja, ook in Portugal eet men sushi. Misschien had je gehoopt op alleen maar typisch Portugese adresjes, maar misschien wil je ook wel eens iets anders? Deze is favoriet bij mijn zwager, dus gingen we gezellig met de hele familie aan de sushi. Alles wordt vers gemaakt op bestelling. Dit betekent misschien dat je iets langer moet wachten, maar dat wachten is zeker de moeite waard. Bestel de meest uitgebreide barco (sushiboot), je zult er geen spijt van krijgen. Zowel ’s middags voor de lunch als ’s avonds geopend, gesloten op woensdag.

* Estr. de Albufeira 64, Olhos de Água

Tatsumi

O Parque

In het Monchique gebergte kan je heerlijk Portugees eten bij O Parque. Je ziet er TL-verlichting, papieren tafelkleedjes en veel Portugezen die hier ’s middags een prato do dia (dagmenu) komen eten. De prijzen zijn Portugees en de porties ook (lees: groot). Je kunt er iets kiezen van de kaart of gewoon ook gaan voor het gerecht van de dag. Lekker eten tussen de plaatselijk bevolking. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Tegenover de plaatselijke VVV.

* R. Eng. Duarte Pacheco 54, Monchique

O Parque

Pássaro Azul

Een fijne combinatie van lekker eten en een prachtige locatie vind je bij Pássaro Azul in Olhos de Agua! Een heerlijk plekje op het strand, natuurlijk met vol zeezicht. Neem buiten plaats op het terras en geniet van een lunch met verse vis en/of zeevruchten. Natuurlijk hebben ze nog veel meer, maar zo’n plekje vraagt bijna om een licht verteerbare vislunch. Een glaasje groene wijn erbij en wegdromen met het geluid van de kabbelende golven op de achtergrond. Voor het ultieme vakantiegevoel! Het is misschien even zoeken, maar zeker de moeite waard.

R. das Gémeas 3, Olhos de Agua

Pássaro Azul

De andere tips gemist? Hier lees je ze terug!