In navolging van de vorige ‘à Brás’ recepten vandaag weer eens een nieuwe variant: Brás de Pernil Fumado. Met als hoofdingrediënt gerookte varkensschenkel. Een ingredient dat, zoals ik al eerder aangaf, in Portugal een stuk makkelijker verkrijgbaar is dan in Nederland. Ook dit recept maak je in een handomdraai met maar een paar ingrediënten. Vooral erg handig om restjes op te maken, als je bijvoorbeeld Pernil Fumado Assado no Forno hebt gemaakt.
Heb je geen restjes pernil over van een eerder gerecht? Kook hem dan in een pan met ruim water in twee à tweeëneenhalf uur gaar. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de pan en laat voldoende afkoelen tot je hem met je vingers schoon kunt maken en het vlees van het bot kunt verwijderen. Trek het vlees met je vingers in stukjes.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!