Bijzonder slapen: Burro Ville

Een tijdje geleden vertelde ik over de vele ezels in Portugal en in het bijzonder het met uitsterven bedreigde ras burro de Miranda. In de binnenlanden van de Algarve, niet ver van Portimão, ligt een fantastisch landgoed waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen met deze ezels. Het heet Burro Ville, het dorp van de ezels! Een goede tip voor je volgende vakantie naar de Algarve!

De accommodatie

Vijf generaties van dezelfde familie hebben gewoond en gewerkt op de boerderij die nu Burro Ville heet. Nog maar een paar jaar geleden besloten ze een grote renovatie in gang te zetten om ook toeristen te kunnen laten genieten van de boerderij. En dat kan dus nu! Burro Ville maakt onderdeel uit van het zogenaamde Turismo Rural, dus vakantie vieren in landelijke, rustieke sfeer. Het ligt in een groene, heuvelachtige omgeving, waar je vanaf je eigen terras of bij het zwembad volop van kan genieten. Met slechts zeven appartementen is het heerlijk kleinschalig. Er zijn zes appartementen met één slaapkamer en eentje met twee.

De ezels

Op de boerderij vind je zestien ezels, waarvan drie kleintjes! Het zijn allemaal ezels van het bedreigde Miranda ras met lang, bruin haar, grote oren en een witte snuit. Door te overnachten bij Burro Ville help je bij het beschermen en uitbreiden van dit bijzondere dier. Je kan met de ezels het omliggende landschap ontdekken, Burro Ville organiseert verschillende wandelingen. Behalve ezels wonen er ook schapen en paarden op de boerderij.

Burro Ville

De omgeving

Burro Ville ligt in het onuitspreekbare Mexilhoeira Grande. Dit is een dorp op veertien kilometer van Portimão. Het dichtstbijzijnde strand ligt op op een kilometer of tien. Het is wel handig om een (huur)auto te hebben als je hier slaapt, mocht je er niet alleen te voet op uit willen trekken.

Wil je ook logeren bij de ezels? Je kan eenvoudig een pakketreis boeken met vliegtickets en een huurauto inbegrepen via Eliza was Here. Ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen. Liever alleen de accommodatie boeken? Reserveer dan hier.