Het wildseizoen is weer geopend. Dit is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober en eindigt het op tweede kerstdag. In Portugal valt dit uiteraard geheel anders. Hierdoor zie je wild zwijn (javali) bijna het hele jaar door wel op de kaart staan. Maar nu het in Nederland verkrijgbaar is kunnen we het mooi gebruiken om er een smakelijk Portugees gerecht mee te maken!
Chanfana is oorspronkelijk een (traditioneel) gerecht van verrukkelijk mals geitenvlees in rode wijn. Het gerecht wordt geserveerd in een typische ronde, zwarte ovenschaal, de ‘caçoila de barro preto‘. Maar vandaag maken we het dus met wild zwijn! Doordat deze zwijnen zich veelal te goed doen aan knollen, wortels en eikels heeft het vlees een typische wildsmaak. Ideaal voor een lekker stoofpotje.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












