Cocktails proeven in Lissabon

Had ik het gisteren nog over lekkere portwijn uit Porto, vandaag blijven we in alcoholische sferen met de cocktails van Lissabon. Cocktails worden hier volop geserveerd in bars en restaurants door heel de stad. De komende dagen zeker, want vanaf vrijdag gaat de Lisbon Cocktail Week van start! Tien dagen supergoedkoop cocktails drinken in 54 bars en restaurants. Reden voor ons om enkele goede adresjes voor cocktails op een rijtje te zetten!

De Lisbon Cocktail Week vindt plaats van 22 april tot en met 1 mei en maakt het mogelijk om op allerlei verschillende plekken in de stad twee cocktails te drinken voor de prijs van één. De deelnemende horeca hebben allemaal drie cocktails uitgekozen die binnen deze actie vallen en een van deze drie dingt daarnaast mee naar de titel “Beste cocktail van Lissabon”. Je vindt in het aanbod cocktails vanaf zes euro, maar kan het ook bont maken met een cocktail van 24 euro! De meeste liggen echter rond de zeven tot elf euro.

Er doen maar liefst 54 bars en restaurants mee, dus dat is veel te veel om hier op te noemen. Maar een paar tips – ook als de Cocktail Week voorbij is – zijn nooit weg. Voor het complete overzicht van de Lisbon Cocktail Week kijk je hier.

Pensão Amor

Dit voormalige bordeel is nu een super populaire bar met burleske sfeer. Ze doen mee aan de wedstrijd voor beste cocktail van Lissabon met de “Pepper Punch”. Je kunt hier iedere dag van het jaar vanaf twaalf uur ’s middags terecht voor heerlijkste drankjes en een hoop vertier. Je vindt het in de zogenaamde “roze straat” (vanwege de roze bestrating) in Cais do Sodré.

Foxtrot

Deze bar met art deco inrichting bestaat al bijna veertig jaar en is daarmee één van de iconen van de stad. De cocktail “Jardim do Príncipe Real” doet mee voor de prijzen, maar het hele jaar door vind je hier een uitgebreid cocktail menu. De bar is iedere dag geopend tot in ieder geval twee uur ’s nachts en serveert ook lekkere snacks.

Vestigius

Dit is een fantastisch ingerichte bar aan de Taag met heerlijke terrassen, waar ook kunstexposities worden gehouden. Ze richten zich vooral op wijn en gin en de cocktail die meedoet aan de wedstrijd is er dan ook één met gin. De cocktail heet heel toepasselijk de “Vestigius”. Op maandagen is deze bar gesloten, maar de overige dagen kun je er terecht vanaf twaalf uur ’s middags.

Pitcher Cocktails

Wie zegt dat cocktails voor de avond/nacht zijn? Bij deze cocktailbar op wielen kun je vanaf elf uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds een cocktail to go kopen. Met de “Start me up” met Tanqueray gin hopen ze hoge ogen te gooien komende week. De cocktailfiets staat opgesteld bij de Ribeira das Naus, de promenade langs de Taag in het centrum van de stad.

A Parodía

In deze bar heerst een prettig sfeertje van de jaren twintig van de vorige eeuw. Hier wachten meer dan vijftig cocktails op je, maar wil je die ene proeven die mee doet voor de titel, dan moet je natuurlijk “A Parodía” hebben, een zeer bijzondere cocktail met brandy, Grand Marnier, Bols Cacau Brown, koffie en ginja uit Obidos. Je vindt deze bar in het westelijk deel van het centrum, op de Rua do Patrocinio, niet ver van de Estrela Basiliek.