Vanaf het Dakterras: Mindfullness Workshop

Een workshop van Mind and Mud van Esther Meijer stond deze week op mijn programma en het was fantastisch! We deden deze workshop die in het teken stond van ‘mindfulness, mud en kralen’ met acht vriendinnen samen bij een van ons thuis. Esther kwam vanuit Porches onze kant op en heette ons welkom met een heerlijke thee ceremonie. Het was de bedoeling om onder begeleiding van Esther een aantal kralen van klei te maken. En dat deden we in twee workshops verspreid over twee weken.

De mooie rode klei kwam uit haar eigen tuin en rook heerlijk aards. Tussen het kleien door onderbrak ze ons met een klankschaal en liet ons weer even focussen op onszelf in plaats van op het gesprek, de klei of de anderen. Even een moment van niet oordelen, niet overdenken, niet over focussen, maar even bezig zijn met het nu. Dit deel mindfulness van de workshop doet Esther op een heel subtiele wijze en zij zet je op een fijne manier aan het denken. Ze is er met een opmerking of aanwijzing en geeft je de ruimte om hier wat mee te doen of van te denken.

In de eerste workshop maakten we allemaal een aantal kralen met een motief, patroon of stempel versierd en alle kralen mochten verschillen in grootte en vorm. Esther zorgde voor het afbakken van de kralen en in deel twee van de workshop gingen we over tot het aanrijgen en het maken van een armband. Het was een verrassing hoe onze kralen uit de oven zouden komen, aangezien dit een handmatig proces is, komen sommige kralen donkerder uit de oven dan andere. Er werd in deze tweede workshop dan ook eerst even stilgestaan bij onze verwachtingen, hoe hadden we gedacht dat ze eruit zouden zien? En klopt dit ook? En zo niet, hoe erg is dit? Vinden we dit ook mooi/goed/tof? Een mooie mindfulness oefening.

Mindfullness Workshop

Hierna gingen we over tot het aanrijgen, het kiezen van het juiste koord of elastiek en konden we kiezen uit extra kralen die Esther meebracht om alles nog meer eigen te maken. Iedereen ging weer druk aan de slag en ook nu werden we nu en dan onderbroken door de klankschaal en stonden we weer even stil bij het nu en onze eindeloze stroom aan gedachten. Toen we klaar waren met het rijgen was er een mooie aanvulling van Esther, ze heeft namelijk Botanical Jewel Oils samengesteld. We kozen in de eerste workshop allemaal al één favoriete oil en deze organic oil konden we nu op onze kralen druppelen. Iedere oil heeft zijn eigen werking en specifieke geur. Zo blijft jouw armband extra speciaal en krachtig.

Het eindresultaat was ontzettend mooi om te zien. Er waren duidelijk eigen stijlen te ontdekken en uiteindelijk was iedereen trots op het resultaat! Het was enorm leuk om samen te doen, elkaar wat beter te leren kennen én om op deze manier met klei te werken!

Ben je geïnteresseerd? Contact Esther even voor een geweldige workshop.

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!