Vanaf het Dakterras: Kookkunsten

Al jaren heeft koken mijn interesse en smul ik van nieuwe receptvideo’s en online foodblogs. Ik raak ook geïnspireerd door uit eten te gaan en doe veel inspiratie op door nieuwe producten of ingrediënten te gebruiken. De liefde voor koken was er altijd al, maar heeft een vlucht genomen toen Theo en ik in 2020 besloten om een heel jaar helemaal geen vlees te eten. Dit was als experiment voor ons eigen lijf, maar ook vooral om onze impact te verlagen op de manier waarop dieren worden gefokt voor onze consumptie.

Vooral door dit jaar zijn mijn kookkunsten enorm vooruit gegaan en ben ik steeds creatiever en ‘from scratch’ gaan koken. Daar is geloof ik geen geweldige Nederlandse vertaling voor, maar ik bedoel dat ik alles vers maak, zonder gebruik te maken van pakjes, zakjes en blikjes. Nu, in 2021, eten we heel af en toe weer vlees, maar zorgen wij er thuis voor dat het altijd lokaal en biologisch is.

Het idee om meer voor anderen te gaan koken nam een vlucht toen we vorige maand twee Nederlandse remote workers bij ons in de quinta hadden en er door hen ook lunch werd bijgeboekt. Ik realiseerde mij na een geslaagde week met mooie lunches dat ik dit wel vaker wil gaan doen. Toen een vriendin van mij dit hoorde, maakte ze meteen een reservering voor hetzelfde weekend. Zij had vrienden uit Nederland op bezoek die vegan zijn en dat nogal een uitdaging vonden hier in het zuiden van Portugal. Dus kookte ik gelijk voor zes man een vegan dinner! Iedereen was enthousiast en heeft gesmuld. Een nieuw business idee was geboren; diners voor kleine groepen in de mooie O Tartufo setting. Ik werd zo blij van anderen zien genieten van iets dat ik had klaargemaakt. Het is tof om nieuwe kwaliteiten van jezelf te ontdekken en op deze fijne plek tot uiting te brengen!

En ik zou bijna vergeten te vertellen over onze sour dough starter! Dit levende zuurdesem is echt geweldig om mee te werken, en niet alleen om mooie broden mee te bakken. Door het vele koken tijdens de lockdowns ben ik er ook achter gekomen dat je geweldige zuurdesem flensjes of bijvoorbeeld crackertjes kan bakken. Overheerlijk door de krachtige frisse smaak van de zuurdesem, perfect als bijgerechtjes!

Inmiddels is onze nieuwe website online en is er ook een kopje over deze Private Chef Experience te vinden. Ben je op zoek naar een mooie en romantische sfeer voor een heerlijke en gezonde lunch of diner? Stuur ons dan even een berichtje!

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!