Vanaf het Dakterras: Een Nieuwe Start

Afgelopen vrijdag was het zover, onze eerste workshop bij Creative Space O Tartufo! Na het sluiten van onze B&B wisten we dat we graag weer iets wilden doen met ons huis. Op een andere manier als in de afgelopen jaren, maar het delen van deze prachtige plek met anderen blijft iets wat we graag doen. Al jaren zijn wij stiekem fan van lokale kunstenaars Ben & Nadrali en verspreid door ons huis en in de quinta zijn mooie creaties van keramiek van hen te vinden.

Dat we ook echt een klik zouden hebben toen wij hen bij ons uitnodigden om eens te praten over workshops was een fijne verrassing. Al gauw gingen onze gezamenlijke plannen naar inloop workshops van een hele dag met een glaasje aan het einde onder het genot van mooie muziek bij zonsondergang, maar wellicht is het beter om eerst maar eens een gewone workshop te organiseren voordat we te hard van stapel lopen. Zo gezegd zo gedaan en afgelopen vrijdag was de eerste workshop. Het was mooi weer dus alles kon veilig buiten plaatsvinden.

Onze dag begon met tafels plaatsen op mooie schaduwrijke plekken in de tuin en vervolgens alles te decoreren. Terwijl Theo zich daarmee bezighield begon ik met het maken van iced tea van citroenverbena uit de tuin en was het tijd om mijn nieuwe recept voor vegan en glutenvrije chocolade muffins met een koffie glacé uit te proberen. We wilden natuurlijk een goede start maken en de deelnemers bij aankomst in de watten leggen. En gelukkig waren de muffins echt heerlijk gelukt! Rond half drie druppelde iedereen binnen en konden we kennismaken, positief gespannen heetten we iedereen welkom en konden Ben & Nadrali van start.

Een Nieuwe Start

Het thema was het maken van een persoonlijke totem, het was de bedoeling om een intentie erin te stoppen en er mocht natuurlijk ook veel fantasie worden gebruikt. Na een korte en bondige uitleg gingen we van start en het was schitterend om te zien hoe iedereen het thema op had gevat en tot uitvoer bracht. Er werd gebruik gemaakt van stempels, rollers, mesjes en kartelrandjes om maar zoveel mogelijk versiering aan te brengen op de klei. Het eindresultaat was zeer divers, van hele precieze figuren, engelen, potjes, dieren en zelfs een boeddhistische stupa. Omdat het voor velen een nieuwe ervaring was om op deze manier met klei te werken was eigenlijk iedereen verrast door zichzelf en blij met het resultaat. Na afloop gaan de totems met Ben & Nadrali mee om allereerst gebakken te worden. Daarna krijgen ze een bijzondere glazuur en gaan ze nog een keer de oven in voordat ze kunnen worden afgehaald door alle deelnemers!

Het was een fantastische ervaring om onze plek op deze manier te gebruiken en mensen te zien genieten. We hebben ook vaak getwijfeld aan alle nieuwe plannen, maar als we mensen met een glimlach op hun gezicht naar huis zien vertrekken weten we dat we een goede keuze hebben gemaakt en op deze manier verder willen! Moe maar voldaan hebben we alles weer opgeruimd en we kunnen niet wachten tot volgende week, want dan staat de volgende workshop alweer gepland!! Heb jij je al ingeschreven??

Stuur simpelweg een mailtje naar creativespacealgarve@gmail.com als je graag deel wilt nemen!

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!