Vanaf het Dakterras: Nieuwe hobby?!

Michelle en ik wonen al jaren in de Algarve en wij weten dat onze regio mede bekend staat om zijn mooie golfbanen. Maar op de één of andere manier hebben wij hier nog nooit mee te maken gehad. Eigenlijk ook wel raar, niet? Het was meer onbekend dan onbemind. Sinds een paar jaar zijn wij bevriend geraakt met Gust en het toeval wil dat Gust een golf pro is. Aangezien wij niks van golf wisten, maakte deze vriendschap mogelijk dat wij onze eerste naïeve vragen over golf konden stellen en Gust heeft deze met veel geduld beantwoord. Maar, hoe leuk zou het zijn om een keer met Gust op pad te gaan en zijn wereld te leren kennen? Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver!

De Algarve heeft veel golfbanen, zo’n 32 in totaal, en ook in onze buurt is er een aantal mooie banen te vinden. Het oosten van de Algarve is misschien iets minder bekend bij de grote menigten toeristen, maar het natuur- en golfminnend publiek komt hier maar al te graag. Ikzelf ben vooral goed bekend met veel wandelpaden, stranden, restaurantjes en dorpjes in onze omgeving die wij aan onze gasten van ons B&B kunnen aanraden. Maar toen ik met Gust richting de golfbaan reed, ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Wát een weelde aan groen, aan prachtig aangelegde tuinen en strakke golfbanen. Met open ogen liep ik achter mijn nieuw gevonden gids aan en verbaasde ik mij over deze kant van de Algarve. Hoe leuk is het om dit soort compleet nieuwe ervaringen te hebben? En dat op fietsafstand van je eigen huis!

Alle uitrusting en benodigdheden waren van tevoren geregeld door Gust en samen liepen wij richting de driving range. Ik liep nog ietwat onwennig achter Gust aan en maakte uiteraard teveel grapjes over de grote tas met golfclubs, door die golfclubs voortdurend knuppels en keuen te noemen. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit vooral mijn eigen onwennigheid was. Op de driving range legde Gust geduldig een aantal belangrijke dingen uit en deed hij vervolgens een aantal slagen voor. Met stil respect keek ik hoe hij bal na bal perfect over de driving range sloeg en geen een keer in de buurt van een fout kwam. Je kan blijkbaar dus wel horen en weten dat een vriend van je ergens een ‘pro’ in is, maar het echte besef landt pas als je het ziet. Wat een geweldige regelmaat.

En toen was het zo ver, ik mocht ook mijn eerste slagen doen. Let wel, dat was de bedoeling. Na een paar keer goed over de bal gemaaid te hebben en één keer het gras te hebben gekortwiekt zag mijn professionele coach al wat er aan de hand was. Na een paar kleine aanpassingen aan mijn houding en grip mocht ik dan ook eindelijk het mooie geluid van een rake slag horen. In de uren hierna heb ik aan de ene kant zelf kunnen ervaren hoe moeilijk deze sport is, maar aan de andere kan ook gezien hoeveel baat je kan hebben bij een goede leraar. Het was geweldig om een kijkje in het leven van Gust te krijgen en ik zou iedereen aanraden dit een keer te doen!

Neem gerust een kijkje op de website van Gust Maes, hij is PGA Holland A-professional en eigenaar van golfschool “Out of Bounds Algarve Golf”. Hij is een flexibele golf pro en gaat met zijn klanten naar verschillende banen in de Algarve.

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!