Vanaf het Dakterras: Nieuwe Start in de Algarve

Een nieuwe start maken valt niet mee, dat wisten we. Zéker als je in de Algarve woont en je hebt besloten geen appartementen of kamers te gaan verhuren. Dat hebben we lang genoeg gedaan vonden we. Maar dan? Wat kan je opzetten wat niet direct gelinkt is aan toerisme in een toeristisch gebied? Dat is best even lastig en daarom hebben wij het ook gewoon even de tijd gegeven.

Als je middenin het veranderingsproces zit bekruipt je weleens de gedachte, wat nu en hoe nu verder? Bij ons is er iets interessants gaande, want aan nieuwe ideeën hebben we nooit gebrek. Maar, daadwerkelijk kiezen tussen al deze ideeën en een plan concreet maken is voor ons veel ingewikkelder. In deze fase kiezen we soms voor een plan omdat dat nou eenmaal ‘moet’ en zie je dan pas alle obstakels en is het weer moeilijk om door te zetten. Onze ‘mood’ ging de laatste maanden dan ook flink op en neer, van mega enthousiast naar best wel pessimistisch over de gekozen richtingen. Maar, gelukkig gaat zo’n periode ook weer voorbij en zijn we nu rustiger en duidelijker in onze besluiten. Het was ook fijn om wat ideetjes en plannen te kunnen testen.

Nieuwe Start in de Algarve

Nu we onze plannen duidelijker hebben en ook de nieuwe site hebben staan komen we in een iets rustiger vaarwater. We zijn enthousiast en een aantal plannen beginnen ook echt vorm te krijgen. Daarnaast genieten we enorm van ons eigen huis en alle ruimte, het is zo’n geweldig paradijsje waar we wonen en waar we op veel momenten nu echt beter van kunnen genieten! Op dit moment werkt ons huis en onze omgeving juist als een motivatie, waar wij dit een paar maanden terug vooral ballast ervoeren. Het is bijzonder hoe je gedachten werken en het is duidelijk dat we van concreet houden en niet te lang “in ons hoofd” moeten zitten.

Doen is dus altijd het devies. Doen om te zien of iets echt bevalt, maar ook doen als je merkt dat je weer van richting wilt veranderen. Doen, ook op gebied van gezondheid. We wandelen veel, Theo is weer begonnen met pilates, we eten gezond en dit alles zorgt voor meer energie en inspiratie en dus een positieve instelling en dit is zó nodig om alle plannen te laten slagen.

Ik kook nu regelmatig voor kleine groepen en in mei ben ik de chef tijdens een Well being Yogaweek van Sandra Jacobs bij Oásis Azul. Theo is zijn opleiding tot coach gestart en had afgelopen weekend zijn eerste praktijkweekend. Allemaal toffe ontwikkelingen! Ben je nieuwsgierig naar wat we nog meer doen, check onze site?!

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!