Vanaf het Dakterras: Bloemenpracht

Sinds wij van Spanje naar Portugal verhuisd zijn hebben wij opeens een grote tuin. Dat was best wel even wennen, want wij hadden nog nooit een tuin gehad! In Spanje woonden wij in een klein appartementje en waren wij al heel blij met ons mini balkonnetje. Maar, wat eerst een grote uitdaging leek is nu een groot plezier geworden.

Jarenlang hebben wij stekjes en zaadjes her en der in de tuin geplant en plantjes van vrienden gekregen en geruild en is onze tuin een soort van kleine botanische tuin geworden. Maar dan zonder de mooie bordjes met plantennamen in het Latijn. Want wat is er gebeurd? Wij hebben zoveel geplant dat wij vaak vergeten zijn wat het nou was! Nu komen er her en der in de loop van het seizoen opeens bloemen tevoorschijn en is er altijd wel wat te zien. Natuurlijk weten wij inmiddels wel een heel aantal namen, ook dankzij hulp van onze gasten, maar lang niet altijd. Zo is het elk jaar weer een verrassing wat er nu weer zal bloeien. Wisten jullie dat je planten kan hebben die 5 jaar niet bloeien en dan opeens een uitbundig jaar hebben? Ongelofelijk!

Het meeste groeit en bloeit natuurlijk in het voorjaar, maar ook in de zomer bloeit er meer dan je denkt. En binnenkort, als hopelijk de eerste regen is gevallen, dan komt er een prachtige tijd die de Portugezen pequena primavera noemen, de kleine lente. De natuur haalt opgelucht adem na de lange zomer en alles schiet opeens weer uit. Ons gele veld wordt binnen een week weer knalgroen en in de tuin komen er weer tig soorten bloemen bij. wat een bloemenpracht, we kijken er nu al naar uit!

Dit jaar heb ik geprobeerd af en toe een kiekje te maken van de verschillende bloemen in de tuin. Het is nog maar een hele kleine selectie, maar we vonden het leuk om dit met jullie te delen. We nodigen jullie uit om een keer in ons B&B te verblijven, dan kunnen jullie zelf door de tuin struinen en kijken hoeveel planten en bloemen je kan herkennen!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!