Tips & Tours

Poeh, ook ik ben even lichtelijk bevangen door de hitte… En niet alleen ik, ook mijn laptop (het ding heeft zijn eigen privé ventilator) trekt de hitte duidelijk niet. Dus was het even wat stiller en verschenen er daardoor wat minder stukjes. Eigenlijk had ik dit lijstje al eerder willen delen, maar dat kwam er dus gewoon even niet van. Maar het is er wel eentje die prima past bij deze zomerse vakantiesferen! Want soms is het super leuk om een tripje of tour te boeken als je eenmaal in Portugal bent. Zo kom je toch net op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Een kleine greep uit het aanbod!

Meestal vind ik het heerlijk om zelf, op eigen houtje, een beetje rond te struinen. Maar soms wil ik gewoon net wat meer informatie. Dan is een tripje met gids een uitkomst! Natuurlijk heb ik er ook een aantal leuke Nederlandse dames tussen gezet waar je mee op pad kunt in hun (nieuwe) thuisland! En voor alle tours geldt, trek goed schoeisel aan!

Porto

ImagineTours Portugal

Neemt je mee naar de mooiste plekjes in het noorden van Portugal en laat je kennis maken met authentiek Portugal. Ze organiseren privétours tot 7 personen met Nederlandstalige gids. Genoeg leuke plekjes om te ontdekken van Porto tot in het uiterste Noorden.

Gids in Porto

Verken de stad met een echte local. Maar dan wel eentje die ook een flink aantal jaren in België heeft gewoond voor ze besloot terug naar huis te vertrekken. Dus laat je verassen door met haar op stap te gaan in deze super leuke stad. Gewoon lekker in het Nederlands.

Tips & Tours

Taste Porto Food Tours

Hier draait het maar om een ding, eten! Ze bieden verschillende tours aan, dus je kunt zelf kijken welke het beste bij jouw wensen past. Proef je weg door de stad en leer Porto kennen door zijn gastronomie. De tours worden gedaan door locals, duren ongeveer 3,5 uur en zijn Engelstalig.

Be My Guest in Porto

Azulejos! Oftewel een tegeltjes tour. Je bezoekt de mooiste van de stad, krijgt uitleg over het ontstaan en de geschidenis ervan en hoe ze gemaakt werden/worden. Dit is ongeveer drie uur lang een must voor iedere azulejo liefhebber!

Lissabon

Thuis in Lissabon

Bij een wandeltour met (de Nederlandstalige) Stephanie, staat persoonlijk contact voorop. Al verhalend neemt ze je mee naar de mooiste plekjes van de stad, die vaak opvallend rustig en authentiek zijn. Je komt leuke dingen te weten over de Lissabon, waardoor je er net weer anders naar gaat kijken. Daarbij staan koffie en een verse Pastel de Nata standaard op het menu. Een thuisgevoel gegarandeerd!

Thuis in Lissabon

Lisbon Streetart Tours

Verken en ervaar een van de mooiste (en creatiefste) steden van Europa door middel van een wandeling door het stedelijke kunstlandschap. Alles draait bij deze tour om de geweldige streetart die je overal ziet! En daar heeft Lissabon heel veel van! Natuurlijk laten ze je de mooiste plekjes zien tijdens de ongeveer drie uur durende wandeling.

BiteMojo

Deze is net een tikkie anders dan de rest. Je gaat namelijk op een mobiele tour, zonder gids. De “New To Lisbon” tour bevat 6 gerechten en drankjes om je kennis te laten maken met de allerbeste Portugese gerechten in de hoofdstad! Ideaal voor nieuwe bezoekers aan de stad (of juist echte die hard’s), met iconische gerechten en drankjes, bij lokale ondernemers. Deze maand (augustus 2018) met 50% korting, stuur me een mailtje bij interesse!

BiteMojo

Algarve

Eating Algarve Food Tours

Ook in de Algarve zijn een aantal mogelijkheden. Waaronder deze culinaire ontdekkingsreis. Wil jij proeven van regionale smaken in de heerlijke sfeer van de stad Faro, dat kan tegenwoordig onder begeleiding van een gids. Zo kom je op plekjes waar je anders aan voorbij zou lopen!

Tavira Walking Tours

Ze bieden verschillende routes aan door zowel de natuur als de stad en maken ook wandelingen op maat. Je hoeft geen fanatieke wandelaar te zijn om met ze op pad te gaan. De wandeling die wij maakten is voor iedereen goed te doen, mits je goed ter been bent. Wandelschoenen kunnen handig zijn, maar wij redden het ook prima op onze Birkenstocks.

Tips & Tours

Klik op de naam van de tours voor meer info.