Mapping Our Tiles

Heb je haar weer met haar tegels! Ja! Want de Portugese azulejos zijn fantastisch! Dat vinden de Portugezen ook, dus er blijven voortdurend nieuwe projecten ontstaan waarin deze traditie centraal staat. Nu stuitte ik onlangs op een project met de naam Mapping Our Tiles, waarbij verschillende tegelpatronen worden geplaatst op de kaart van Portugal. En het leuke is: je kan zelf meedoen!!

Hoe werkt het? Je wandelt lekker door Porto, Lissabon, de Algarve of waar dan ook in Portugal en je komt een mooi azulejo-patroon tegen. Je maakt er een foto van en mailt de foto naar mappingourtiles@bonjardim.pt, of je gebruikt op Instagram de tag #mappingourtiles. Je laat daarbij weten waar je deze tegel hebt gevonden.

Bonjardim zet de tegel dan op de website (als je een fatsoenlijke foto hebt gemaakt…) en laat zien waar deze tegel terug te vinden is. Zo wordt in kaart gebracht waar welke tegels te vinden zijn en vooral ook dat dezelfde tegels misschien wel op heel verschillende plekken in het land terugkomen.

Wie weet vind je jouw tegel zelfs terug op een zeepverpakking! Bonjardim is namelijk een bedrijf dat handgemaakte zeep van olijfolie maakt, waarbij lokale traditie hoog in het vaandel staat. Ze gebruiken de meest prachtige wikkels voor de zeep. Kijk maar op deze website.

Nu wordt het nog leuker om goed om je heen te kijken en de mooiste azulejos te vinden!