Skydiven in de Algarve

Wil je wel eens wat anders tijdens je vakantie of ben je net als mij een lichtelijke adrenaline junk, dan heb ik wat leuks voor je vandaag! Niks mis met een beetje zon, zee en strand aan de Algarve, maar er kan zoveel meer. Eerder vertelde ik je al over de mogelijkheid tot ziplining, maar je kunt het nog gekker maken en bijvoorbeeld uit een vliegtuig springen. Wie wil dat nou niet?! 😉

Misschien heb je in Nederland al wel eens een sprong gemaakt. Het kan hier zelfs indoor. Maar veel gaver is het natuurlijk om buiten te springen en vooral als het landschap en de kustlijn zo fantastisch zijn als in de Algarve. Je springt hiervan vanaf  14,000 feet, oftewel 4300 meter hoog!

Aangezien de meeste mensen geen ervaring hebben, wordt de tandem skydive het meeste gedaan. Hierbij duikel je naar beneden met een ervaren instructeur op je rug. Op die manier hoef je je nergens druk om te maken en kun je optimaal genieten van de ervaring. Nadat je al het papierwerk hebt ingevuld krijg je een korte uitleg van de instructeur, zodat je weet wat er precies gaat gebeuren en wat er van jou verwacht wordt. Daarna mag je je in je speciale outfit hijsen. Nu volgen de meest zenuwslopende vijftien minuten van je leven… De vlucht naar 4300 meter hoogte. Alle tijd om je druk te maken over wat je zo gaat doen dus!

Skydiven Algarve

Zodra de deur opengaat en je richting dat gapende gat kruipt, vraag je je nog steeds af waar je mee bezig bent… En voor je het weet stort je naar beneden (houd tijdens de vrije val vooral je mond dicht, doe je dit niet dan snap je gelijk waarom ik dat zeg). Dit sensationele gevoel duurt een kleine minuut en dan wordt de parachute geopend. Met een ruk vlieg je een stuk terug omhoog en opeens is het doodstil… Genieten op een heel ander niveau! De adrenaline ebt langzaamaan uit je weg en je zweeft als een vogeltje zo vrij rustig naar beneden. Neem de omgeving in je op, kijk goed rond en besef vooral hoe bijzonder het is om daar zo te hangen. Zodra je weer met beide benen op de grond staat wil je direct nog een keer!

Mijn tip: boek altijd het fotopakket bij! Het kost misschien wat extra, maar het is zo leuk om naderhand de foto’s en/of video terug te kunnen kijken. En goedkoop is het toch al niet. Foto’s van vrienden op de grond halen het niet bij de foto’s gemaakt in de lucht (zie het verschil hierboven). Er zijn verschillende opties bij te boeken en zijn meestal binnen een uur na landing klaar. Voor meer informatie kijk op deze of deze website!