Hartige hapjes zijn een belangrijk onderdeel van de Portugese keuken. Waar wij onze bitterballen en vlammetjes vaak bestellen in de kroeg bij een biertje, zijn de Portugese salgados ook gewoon te koop bij de bakkerij, waar je ze per stuk kunt bestellen. Eén van deze salgados is de empada, een gevuld deeghapje, dat je misschien in het Spaans kent als de empanada. Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk zelf empadas de carne kunt maken.
Empanar betekent inpakken, of inwikkelen. Je maakt een vulling en pakt het in met deeg. Als je houdt van experimenteren kan je met de empada flink los gaan. Je kan allerlei verschillende vullingen proberen, maar ook creatief zijn met de vorm die je het hapje geeft. Ik geef je hier het recept van de empadas de carne, dus met een vleesvulling.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Lieve dames,
Mijn woordenboek kent empada als de Braziliaanse vorm voor pasteitje. Empanada wordt gegeven als de Portugese vorm voor pasteitje.Ik kom sinds 1966 in Portugal heb er ook 3 jaar gewoond en gewerkt maar het woord empada kwam ik nooit tegen. Peter
Ze bestaan echt! Je kunt ze met verschillende vullingen en in verschillende vormpjes krijgen/maken. Laat Google er maar eens op los. Lekker 😉
dank je wel…… ga maar eens uitproberen! Fantasie de vrije loop!
Hallo, Ik vind koken leuk, maar ben een slechte bakker. daarom: kun je voor de empadas ook kant en klaar deeg gebruiken? En gebruik je dan kruimel- of bladerdeeg (of anders)?
Bladerdeeg kan altijd! Het is natuurlijk iets anders van structuur, maar smaken zal het zeker.