Ik heb wat leuks voor het weekend! De weersvoorspellingen laten de laatste tijd wat te wensen over, dus die barbecue is nog niet heel veel buiten geweest. Dan maar gezellig de keuken in om wat lekkers te maken. Vandaag maken we Empadas de Galinha oftewel Portugese kippenpasteitjes. Hoe gek ze ook zijn op hun zoetigheden, ze hebben ook een aantal lekkere hartige hapjes (salgados). Hier moeilijk te krijgen, dus maken we ze zelf!
Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als er voornamelijk kip in zit, hoe meer hoe beter, plus een beetje chouriço. Ik ben niet zo’n fan van de kant en klare ragout varianten. De allerlekkerste at ik een paar weken geleden op de Herdade do Sobroso (maar daarover later meer…)!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













