Recept: Ervilhas com Ovos Escalfados

Dit keer een recept voor die dagen dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Gewoon iets makkelijks en snels, het liefst met weinig afwas. We hebben allemaal wel eens van die dagen. Gepocheerde eieren met chouriço en erwten. Weinig werk, zo klaar en het smaakt ook nog eens lekker!

Ervilhas com Ovos Escalfados

Uiteraard zijn ook met dit basis recept verschillende variaties te maken. Zo maakt mijn schoonfamilie het bijvoorbeeld standaard met pasta erdoor, voor een volledige (vullende) maaltijd.

Ervilhas com Ovos Escalfados

Ervilhas com Ovos Escalfados

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 4 Stemmen
Categorie: » BijgerechtKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 kilo tuinerwten

  • 1 chouriço

  • 100 gram gerookte bacon

  • 2 uien

  • 3 tenen knoflook

  • 6 eieren

  • 1 bouillonblokje rund

  • 1 glas droge witte wijn

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 theelepeltje suiker

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de in stukjes gesneden chouriço en bacon. Als ze zo goed als klaar zijn voeg je de fijngesneden ui en geperste knoflook toe. Roer even goed door elkaar. Zodra de ui glazig is voeg je de erwten toe. Eten er geen kleine kinderen mee, dan kun je op dit punt een glas wijn toevoegen om het af te blussen!
  • Vervolgens gaat het bouillonblokje erin. Giet er voldoende kokend water bij, tot alles net onder staat, en laat nu ongeveer 10 minuten rustig koken/sudderen. Daarna voeg je de tomatenpasta en suiker toe. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  • Schep alles goed om en breek de eieren boven de pan, doe dit niet te dicht op elkaar. Dek af met een deksel en laat nog (ongeveer) een minuut of 7 door koken, tot je eitjes gaar zijn.
  • Serveer direct in diepe borden, natuurlijk met dat onvermijdelijke stuk brood om te soppen. Ook lekker met pasta (voor als je iets meer tijd/zin hebt).

    Ervilhas com Ovos Escalfados
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Variatietip: voeg voor een volledige maaltijd wat aardappels in partjes of stukjes of pasta (zie foto’s) toe aan het gerecht.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!