Ervilhas com Ovos Escalfados

Dit keer een recept voor die dagen dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Gewoon iets makkelijks en snels, het liefst met weinig afwas. We hebben allemaal wel eens van die dagen. Gepocheerde eieren met chouriço en erwten. Weinig werk, zo klaar en het smaakt ook nog lekker!

Ingrediënten

1 kilo erwten
2 uien
3 teentje knoflook
1 chouriço
100 gram bacon
6 eieren
1 bouillonblokje rund
olijfolie
glas droge witte wijn
zout en peper naar smaak
1 lepel tomatenpasta
1 theelepel suiker

Bereiding

Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie de in stukjes gesneden chouriço en bacon. Als ze zo goed als klaar zijn voeg je de fijngesneden ui en geperste knoflook toe. Even roeren. Zodra de ui glazig is voeg je de erwten toe. Eten er geen kleine kinderen mee, dan kun je op dit punt een glas wijn toevoegen om het af te blussen! Bouillonblokje erin en kokend water toevoegen, tot alles net onder staat, en ongeveer 10 minuten rustig laten koken/sudderen. Nu voeg je de tomatenpasta en suiker toe, plus zout en peper naar smaak.  Alles goed doorroeren en de eieren boven de pan breken, niet te dicht op elkaar. Deksel erop en nog ongeveer een minuut of 7 door laten koken.

Warm serveren in diepe borden, natuurlijk met dat onvermijdelijke stuk brood om te soppen. Ook lekker met rijst (voor als je iets meer tijd/zin hebt).

Bom apetite!