Portuguese Table: uit eten bij de Portugezen thuis

Vorige week was ik op de vakantiebeurs in Utrecht om nieuwe inspiratie op te doen. In de Portugal stand kwam ik een superleuk initiatief tegen dat ik beslist met jullie moet delen. Het heet “Portuguese Table” en maakt het mogelijk voor jou om aan te schuiven aan tafel bij de Portugezen thuis. Hoe leuk is dat!?

Bij “Portuguese Table” kunnen Portugezen uit heel het land zich aanmelden, die het leuk vinden om te koken voor internationale gasten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze Engels spreken, zodat je aan tafel met ze kan kletsen over wat je maar leuk vindt. Hoe werkt het? Je gaat naar de website portuguesetable.com en zoekt een plek en moment uit waarop jij bij iemand thuis wilt eten. Je kan ook van tevoren zien wat er op het menu staat. Je maakt de boeking online en rekent ook direct af. Daarna hoef je alleen nog maar op het afgesproken moment te verschijnen bij de host van jouw keuze.

“Portuguese Table” is nog een nieuw initiatief is en dus zijn er nog niet heel veel hosts, maar er wordt druk gewerkt om het aantal uit te breiden. Omdat de organisatie zeker wil weten dat je op een fijne plek zult eten, worden alle huizen en maaltijden van tevoren bezocht en geprobeerd. Dat kost natuurlijk enige tijd. Voor nu kan je kiezen uit koks in en rond Lissabon en Porto, maar binnenkort kan je ook aanschuiven in de Algarve, de Alentejo en Madeira.

De maaltijden zijn allemaal typisch Portugees, dus wees niet bang voor simpele borden spaghetti ;-). Ben je vegetariër? Ook dan is er nu al een optie voor je in Lissabon bij João en Marta. Hier kan je bijvoorbeeld een vegetarische bifana eten! Die wil ik absoluut proberen de volgende keer als ik in Lissabon ben!

Meer weten? Je leest alle informatie op de website of op de Facebook pagina!