Favoriete Producten

Wanneer wij in Portugal zijn hebben we toch duidelijk een aantal favoriete producten die we standaard kopen. Sommige gaan zelfs mee terug in de koffer! Het zijn voornamelijk etenswaren, want overige zaken zijn ook gewoon hier in Nederland te koop. Hier een aantal van die producten die standaard in ons boodschappenmandje zitten.

Água Castello

Heerlijk, dit bruisende bronwater! Ik ben een echte Spa Rood drinker en tank liters weg per dag. In Portugal kan ik niet zonder dit merk. Dit zal niet iedereen met me eens zijn, maar Pedras is aan mij gewoon niet besteed… Fris, ijskoud en met een stevige bubbel. Niks lekkerder op een warme zomerdag!

Queijo de Azeitão

Oh, die Portugese kaasjes…! We kopen altijd meerdere varianten, maar onze twee favorieten zijn wel deze twee. Queijo de Azeitão en Queijo Alvelhe. Twee hele verschillende kazen, elk heerlijk op zijn eigen manier. De Azeitão (amanteigado, pittig schapenkaasje) is meer een borrelkaasje, lekker met een wijntje. De Alvelhe (amanteigado, gemaakt van koe- en schaapmelk) is een stuk milder van smaak en eten we ook overdag. Beide standaard in ons boodschappenmandje!

Chiclets Canela

Nog zoiets wat ze hier in Nederland niet verkopen, kaneelkauwgom. Dus in Portugal koop ik hele verpakkingen op om mee terug te nemen. Zo kan ik er het hele jaar van genieten. Qua smaak doet het me denken aan die “fireballs” van vroeger. Rood, scherp/fris en heerlijk! Ze kijken me altijd lichtelijk vreemd aan in de supermarkt als ik 24 pakjes of meer afreken… ?

Favoriete producten | Saudades de Portugal

Manteiga Mimosa

In Nederland eet/lust ik geen boter (oké, alleen onder de hagelslag). Maar in Portugal kan ik er geen genoeg van krijgen! Deze is favoriet. Heerlijk op een torrada, hoe meer hoe beter! De boter is lichtjes gezouten. Mijn schoonmoeder heeft altijd een ander merk in huis, dus als wij er zijn staan er twee merken boter in de koelkast. Ook hiervan gaat altijd een pakje mee naar Nederland.

Caldos Knorr

Dat lees je goed, bouillonblokjes. Ook zich helemaal geen vreemd merk hier in Nederland, maar in Portugal hebben ze veel meer varianten. Marisco (zeevruchten), para Massas (voor pasta), para Arroz (voor rijst) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus wederom mee in de koffer! Niets bijzonders, maar oh zo handig.

Nestum

Een soort ontbijtgranen of -vlokken. Gewoon van Nestlé, dus best raar dat ze het in Nederland niet verkopen… Fernando is een echte Portugees en eet niet graag brood als ontbijt. Liever iets zoets. Dit zou hij elke dag wel kunnen eten, vooral de honingvariant. Dus daar standaard in huis (vanaf dag één) en mee naar Nederland.

Arroz Carolina

Portugese rijst (hierover later meer)! En dan vooral deze variant. Hij neigt een beetje naar risottorijst. Lekker vochtig en romig. Een wat dikkere, ronde korrel die goed vocht opneemt. Het is dat pakken rijst een beetje zwaar zijn voor in de koffer… Maar toch altijd in huis, ook hier in Nederland!

Wat zijn jouw absolute favoriete producten in Portugal? Ik ben er vast veel vergeten… Laat het me weten, vind ik leuk!