Vakantie Algarve

Het is weer oktober, dat betekent vakantie!! Net als elk jaar vliegen wij aanstaande zondag weer een maandje naar ‘huis’. Gezellig op familiebezoek en genieten van al het goede dat Portugal te bieden heeft. Dan denk je natuurlijk al snel zon, zee, strand en vooral veel niksen… Niets is minder waar!

Sinds ik Saudades de Portugal ben gestart sluipen er (ook tijdens de privé vakantie) toch redelijk wat website gerelateerde zaken in. Want wat is er nou leuker dan elke keer nieuwe en leuke plekjes ontdekken?! Die ik dan vervolgens weer online kan delen! Dus begin ik al op tijd met plannen, want anders komt er weinig van. Een planning? Op vakantie? Tja, dat krijg je er dus van als je op vakantie gaat naar het land waar je over schrijft…

Een nachtje hier, een nachtje daar. Oh, en hier of daar wil ik ook graag nog eens naar toe! Alle overnachtingen op vakantie (in onze vakantie) in de Algarve zijn dit jaar toevallig aan de Sotavento (Oost-Algarve). Plus een uitstapje naar de Alentejo, dat uiteindelijk ietsjes langer uitpakte dan in eerste instantie gepland. Want als we er dan toch zijn, kunnen we net zo goed wat verder doorrijden richting de Alto Alentejo om een vriend te bezoeken, toch?! En voor je het het weet ben je ruim een week verder…

Férias Algarve

Dus ook onze vakantie staat voornamelijk in het teken van de website. Als we bijvoorbeeld naar Griekenland op vakantie gingen, dan had ik dat “probleem” niet natuurlijk. Een luxe probleem overigens, dus ik klaag niet! Dat laat ik aan Fernando over. Mopper, mopper, waar gaan we nu weer allemaal naar toe… En uiteindelijk vindt hij het stuk voor stuk hartstikke leuk. Want wat heb ik een leuke dingen gepland (al zeg ik het zelf)!

Ook voor hem is het een beetje op vakantie in eigen land. Maar hij blijft geboren en getogen in Albufeira, dus wil hij daar ook een groot deel van de vakantie doorbrengen. Persoonlijk vind ik Albufeira er niet echt leuker op geworden de laatste jaren. Maar het scheelt dat we er (bewust) niet in het hoogseizoen zitten!

Férias Algarve

En zo proberen we ieder jaar van beide walletjes een beetje mee te eten. Thuis in Albufeira heerlijk op het strand hangen, plus leuke tripjes in de omgeving. Win win! En na de vakantie (incl. laptop, dat dan weer wel) zijn we heerlijk zen en heb ik hopelijk weer allerlei leuke dingen om te delen!