Vakantie Algarve

De jaarlijkse vakantie/familiebezoek naar de Algarve hing dit jaar aan een zijden draadje… Kunnen we wel of kunnen we niet? Corona strooide in veel gevallen roet in het eten wat betreft de vakantie. En toen kwam daar eind september ineens een tweede golf opzetten in Europa… Ook privé gebeurde er veel, waardoor het dit jaar allemaal wat anders dan anders loopt. Maar…

Gelukkig konden wij afgelopen zondag naar Faro vliegen om tijd door te brengen bij de (schoon)familie. Tel je zegeningen!

Ik had in februari ergens al een plannetje klaar voor een aantal dagen op vakantie in onze vakantie. De ideeën borrelden rijkelijk! Lekker richting de Lisboa regio en daar het één en ander bekijken en ondernemen. En toen kwam er ineens een pandemie op ieders pad… Die plannen konden dus direct in de ijskast en we konden alleen maar hopen dat we in oktober überhaupt naar ‘huis’ konden. Van enige voorpret was er dit jaar dan ook geen sprake (helaas).

Alle plannen die ik had zijn, door Covid-19, maar omgezet naar wat minder vastomlijnde plannen in de Algarve zelf. Want ook daar is uiteraard voldoende te doen en zien. 🙂 De laatste week voor vertrek heb ik gelukkig toch nog één en ander weten in te plannen! Al dan niet wat moeizamer dan in normale jaren. Dus er staan ook dit jaar weer een aantal leuke uitstapjes (corona proof uiteraard) op het programma. Zo last-minute is totaal niet mijn ding. Ik heb liever wat meer overzicht wat verder in het voren al, zodat je ook dingen kunt combineren als je toch in de buurt bent.  Helemaal omdat Fernando vooraf nooit zo happig is op activiteiten.

Vakantie Algarve

Ik zag erg tegen de reis zelf op dit jaar. Men kan wel zeggen dat het veilig is om te vliegen, maar helemaal prettig voelde ik me er toch niet bij… Maar alles lijkt voorspoedig te zijn verlopen. Ter plaatse maak ik me daarentegen geheel geen zorgen. Als ik kijk hoe er in Nederland door bijna niemand meer ergens rekening mee wordt gehouden qua afstand en andere voorzorgsmaatregelen, dan zitten we in Portugal veiliger naar mijn idee. De komende dagen zullen we zien of dat gevoel juist is. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat wij samen privé ergens zitten en niet aangewezen zijn op hoe andere mensen zich gedragen in bijvoorbeeld een hotel.

Até logo!