Recept: Pernas de Frango com Laranja e Alecrim

Kippenpoten, maar dan op zijn Portugees. Lekker met sinaasappel en rozemarijn. De oven doet het meeste werk, dus ideaal als je niet te lang in de keuken wilt staan. Ik gebruik kippenpoten, maar je kunt ook prima kippendijen of kippenbouten gebruiken. Deze Pernas de Frango com Laranja e Alecrim zijn een leuke manier om je kip eens met andere smaken te combineren.

Ingrediënten

8 kippenpoten
4 tenen knoflook
5 sinaasappels
200 ml witte wijn
(kruiden)boter
bosje verse rozemarijn
zout & peper

Bereiding

Kruid de kippenpoten met zout, versgemalen zwarte peper en wat rozemarijn. Pak een kom en giet hier de wijn in. Pers twee tenen knoflook er boven uit en meng even goed. Leg dan de kippenpoten in de marinade en laat (bij voorkeur) een paar uur marineren.

Verwarm de oven voor op 200°C graden.

Pers vier sinaasappels uit. Haal je kippenpoten uit de marinade en dep iets droog. Wrijf ze vervolgens in met boter en bak kort aan in een koekenpan. Leg ze vervolgens vast klaar in een ovenschaal. Aan dezelfde pan (waarin je net je kippenpoten hebt gebakken) voegen we de overige twee geperste tenen knoflook, het sinaasappelsap en het bosje rozemarijn toe. Kook op middelhoog vuur de saus wat in.

Voeg de sinaasappel-/rozemarijnsaus, inclusief rozemarijn, toe aan de ovenschaal met kippenpoten. Schik de takjes rozemarijn een beetje tussen de kippenpoten. Snijd je vijfde sinaasappel in plakjes en leg die plakjes op de kip in de ovenschaal. Besprenkel alles met een beetje olijfolie en bak een minuut of 30 (of tot ze goudbruin zijn) op 200 graden. Haal de dan uit de oven en laat twee minuten rusten alvorens te serveren.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.