Celebra a Vida: Multitasken

Kan dat in Portugal? Gelukkig wel; eerst was het op de bouwplaats alles stap voor stap en klus voor klus. Nu rijden de werklui af en aan en is het een drukke boel met verschillende klussen allemaal op hetzelfde moment. Deze fase is het dus lekker meters maken en dat juichen we alleen maar toe. Kom maar door!

De volgende laag

De buitenmuur gaat richting afwerking. Na de eerste isolerende laag werd de afgelopen weken hard gewerkt aan de volgende laag van kleefmassa en glasvezelnet. Dat ziet er al lekker strak uit. Daar komt straks nog pleisterwerk overheen en natuurlijk een likje verf.

Multitasken

Lijsten

De voorkant van de huizen krijgt een traditionele Portugese look. Het schuine dak met typische lokale Santa Catarina dakpannen zit er al op. Bij de afwerking van de muren aan de voorkant hoort ook het lijstwerk om de ramen en deuren heen. Verder komt er nog een lijst over de hele breedte van de huizen om de hoogte van de muur wat te breken. Deze traditionele lijsten zie je overal in onze omgeving en in een groot deel van Portugal.

Infrastructuur

En dan wordt het ineens druk op de bouwplaats. De mannen van de infrastructuur zijn gearriveerd. Zij gaan als eerste aan de slag met het aanleggen van de riolering, water, afvoeren, elektriciteit doortrekken naar de elektriciteitsboxen per huis.

Multitasken

Eerst graven ze de boel af en dan komen deze enorme pijpen en betonnen kolossen onder de grond te liggen. Gaaf en indrukwekkend om te zien hoe dat in z’n werk gaat.

Plons

De eerste stapjes voor het zwembad zijn gezet. De plek is al afgegraven en de offerte van de zwembadbouwer is net getekend. De bouw zal rond januari starten.

Multitasken

Ondertussen werken wij onze ideeën en plannen voor de keukens uit en zijn de eerste bestellingen voor meubels en inrichting gedaan. Genoeg te doen de komende maanden. 🙂


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.