Kookboek: Polvo & Pato

Ik heb een nieuw kookboek aan mijn collectie toegevoegd!! Zo af en toe mag je jezelf best eens verwennen, toch? Zie hier een verlaat verjaardagscadeautje. Altijd leuk als je een boekenbon van een vriendin krijgt! Het was nog niet uit eind juni, dus moest ik even geduld hebben… Maar aangezien er maar weinig Nederlandstalige kookboeken over Portugal zijn, was dit toch wel een must have! Net uit en vers van de pers.

Het is geschreven door Jeroen Jansen. Dat klinkt nou niet bepaald Portugees was mijn eerste gedachte! En dat is het ook niet. Maar… deze Hollander is net als ik verliefd geworden op het land! En heeft hier ondertussen zelfs een huisje gekocht. En een land leer je pas echt goed kennen door zijn keuken.

Polvo & Pato

“Terwijl de Spanjaarden en Italianen al jaren goede sier maken met hun gastronomie, viert Portugal zijn succes in stilte. Kookboeken over het land zijn schaars”. Hoe waar is dit! Stiekem zou ik ook wel zo’n mooi boek willen maken. Recepten en foto’s genoeg. Want dit is niet alleen een kookboek, maar een soort reis langs/over de gastronomie van het land. Met verhalen en vooral veel foto’s tussen de recepten door. Helemaal in mijn straatje!

Dus houd je van Portugal en/of de Portugese keuken, dan wil je dit boek hebben. Ik vond het heerlijk om te lezen, met veel bekende plekjes en gerechten. Je leest onder andere over de verschillende regio’s en de oorsprong van bepaalde gerechten. Dit alles inclusief lekkere adresjes!

Een aantal van de traditionele gerechten vind je ook terug op “Saudades de Portugal”. Maar er staan eveneens wat modernere gerechten in en af en toe een speciaal gerecht van een chefkok. Maar dat Pastéis de nata recept… Hier zie je hoe het wel moet!

Mijn conclusie? Echt een aanrader voor elke Portugal liefhebber en willekeurige kookfanaat! Wil jij dit boek ook toevoegen aan jouw kookboeken collectie? Het is onder andere te koop bij Bol.com.