Portugal met Kinderen

Portugal heeft voor ieder wat wils. Ook als je met je kinderen op vakantie naar Portugal gaat is er genoeg te doen. Het zwembad en het strand zijn natuurlijk altijd opties waar de kindjes blij van worden. En er zijn hotels met leuke animatie programma’s. Maar er is meer! Kijk maar!

Portugal dos pequenitos

Portugal nagebouwd in het klein, dat is wat je ziet in dit attractiepark. De bekendste monumenten in mini-uitvoering, de typische huizen in het klein, de exotische voormalige koloniën én leuk voor de meisjes: een expositie van meer dan driehonderd Barbiepoppen!  De kinderen kunnen naar hartenlust door de kleine huisjes klauteren, maar jij past er natuurlijk niet in… Je vindt dit park in Coimbra, een mooie stad tussen Lissabon en Porto. Dit is de website.

Parque dos monges

Een ander attractiepark vind je in Alcobaça, op ongeveer anderhalf uur rijden van Lissabon. Deze stad is bekend om het prachtige klooster, dat gebouwd werd door de Cisterciënzers, een middeleeuwse kloosterorde. In het attractiepark ga je terug naar de tijd van deze monniken. Dat betekent riddergevechten, koekjes bakken (dat deden de monniken!!) en medicijnen maken van kruiden. Ook kun je hier kanovaren, wandklimmen, vanaf de toren springen met de tokkelbaan en boogschieten. Dit park won overigens dit jaar een Vakantiebeurs Award in de categorie Familie en Kinderen! Zie hier voor de website.

Waterparken

In Portugal is het warm, dus afkoelen in een waterpark is heerlijk! Glijbanen, watervallen, opblaasbanden en andere waterpret vind je op allerlei plekken in het land. Neem je kinderen mee naar Natur Waterpark in het noorden, daar kun je ook slapen in leuke huisjes. Of naar Parque Aquático in Amarante (ook noorden) of het Panorâmico Aquapark in Barrocal (onder Coimbra). In de Algarve zijn er ook drie. Hier over lees je meer hier.

Oceanarium Lissabon

Geen kind zal het Oceanarium in Lissabon willen overslaan. In dit enorme aquarium kun je ronddwalen in de prachtige onderwaterwereld. Bezoek de enge haaien, de schattige otters en ga op zoek naar Nemo. Wil je de kinderen echt helemaal gelukkig maken? Ga dan een nachtje slapen met de haaien. Oké, het kost zestig euro per persoon, maar dan maak je wel een hele goede beurt. De website vind je hier.

Ezeltochten

Wil je iets met dieren, maar ook iets originelers dan de dierentuin? Maak dan met de kinderen een ezeltocht. Lekker wandelen door de natuur, met aan je hand een ezel die lekker de bagage draagt. Of je kind draagt, als die geen zin heeft om zelf te lopen. Je kunt een tocht van anderhalf uur in de Algarve bijvoorbeeld hier boeken. Wil je meer weten over ezeltochten, lees dan ook eens dit.