Mister Nata

Als je mij al wat langer volgt weet je waarschijnlijk dat ik een heel fijn recept voor pastéis de nata online heb staan. Maar soms krijg je onverwachts visite het weekend en heb je gewoonweg geen tijd of zin om nog de keuken in te duiken van tevoren… Ik heb de oplossing voor je! Mister Nata bezorgt overheerlijke pastéis de nata door heel Nederland. Woon je in Amsterdam/Diemen en bestel je voor 12 uur dan heb je ze al dezelfde dag in huis. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze af te halen.

José Cruz, geboren en getogen in Lissabon, en tegenwoordig woonachtig in Amsterdam is Mister Nata. In 2000 kwam hij voor avontuur naar Nederland om samen met een vriend op de bloemenvelden te werken. De bedoeling was om maar een maand of vier te blijven. Maar al snel werd hij verliefd… Wat dus in eerste instantie bedoeld was als een kort verblijf, liep uit tot intussen al 22 jaar! Aangezien zijn hele familie nog in Portugal woont, is hij zeker 3-4 keer per jaar terug te vinden in zijn vaderland.

Mister Nata

Hij heeft een passie voor de gastronomie en het delen van het Portugese erfgoed in Nederland. Het blijft toch lastig om echt goede Portugese producten te krijgen in de Benelux. Uiteraard verkoopt de Lidl tegenwoordig ook de pastel de nata, maar die halen het gewoon niet bij de ‘echte’. In 2016 heeft hij de Portugese franchise formule NATA Lisboa naar Amsterdam gebracht. En tot 2020 met veel plezier uitgebaat.

En toen was het tijd voor wat anders. Met zijn liefde voor Portugal (en de pastel de nata) heeft hij in 2020/2021 Mister Nata opricht. Hij importeert de beste pastéis de nata, met als uiteindelijke doel om ze in heel Noord-Europa te gaan aanbieden.

Mister Nata

Ik besloot mijn nieuwsgierigheid niet langer te bedwingen en bestelde er een paar. DPD kwam ze de eerste keer twee dagen later brengen. Bij de tweede bestelling had ik ze de volgende dag al in huis! De leuke doosjes zijn al een klein cadeautje op zich en brengen gelijk een beetje ’the sun of Lisbon’ in huis. Voor het serveren even een paar minuten in een voorverwarmde oven en ze zijn weer kakelvers! Al was dat niet eens nodig toen ze gelijk de volgende dag werden geleverd, die konden zo opgesmikkeld worden.  Bijkomend voordeel van dat oppiepen, je huis ruikt heerlijk!! Je kunt ze vervolgens zowel warm als koud eten, aan jou de keus. Beetje kaneel en/of poedersuiker erop en ze zijn helemaal af.

Mister Nata

Naast de alom bekende ‘normale’ pastel de nata, hebben ze ze ook met een vleugje chocolade, koffie of port. Die bewaar ik voor een volgende keer, want dat klinkt ook niet verkeerd! En ook aan de veganisten is gedacht met speciale vegan pastéis de nata. Naast het standaard formaat hebben ze ook kleine hapklare mini’s. Super leuk als verrassing bij een kopje koffie in plaats van een bonbon of koekje.

En zoek je een origineel cadeautje? Ze hebben ook leuke giftboxes, met naast (natuurlijk) de pastéis de nata een fles port, moscatel, ginjinha of een zak goede Portugese koffie. Neem vooral eens een kijkje op de website van Mister Nata!

Mister Nata

Bom apetite!

Tip: bestel er gelijk een paar extra voor in de diepvries! Zo heb je altijd lekkere pastéis de nata op voorraad.

Sinds 2023 kun je ook op locatie bij José in de winkel terecht voor een kopje koffie met wat lekkers!

* Van Woustraat 48, 1073 LM Amsterdam