Recept: Pastel de Nata Shotjes

Vakantie! Dus alle reden voor een feestje! Wij vieren ons feestje met een bijzonder Portugees borreltje, en niet zomaar eentje… We drinken een pastel de nata, gewoon omdat het kan! Advocaat een drankje voor oude mensen? Dat had je gedacht! Op de volgende verjaardag drink je je oma eruit met dit recept, zo lekker. Op naar de slijter, want het weekend is klaar om te beginnen!

Ik heb nog niet vaak recepten voor drankjes gegeven, want zeg nou zelf, hoe moeilijk is het nou helemaal? Op die overheerlijke sangria na, is het vaak een kwestie van inschenken en opdrinken. Vandaag wel een recept, maar maak je niet druk: ook dit recept vergt weinig kunst- en vliegwerk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en er komt geen shaker aan te pas! Het is bovendien een shotje, dus ook het opdrinken vereist weinig tijd 🙂

Ingrediënten

Advocaat (Bols, Zwarte Kip, huismerk)
Koffielikeur (Kahlua, Tia Maria, huismerk)
Kaneel

Bereiding

Afhankelijk van wat je zelf lekker vindt kan je de drank van te voren koud zetten of niet.

Zodra het feest kan beginnen pak je een aantal leuke borrelglaasjes uit de kast en zet deze klaar. Vul ze voor de helft met koffielikeur en vul de ander helft met advocaat. Klinkt simpel, nietwaar? Hier bleek toch wat oefening aan te pas te komen… Of niet, als je het niet erg vindt dat er advocaat hersenen in je glaasje drijven…?!

Maak je keuken schoon en bestrooi je drankjes rijkelijk met kaneel en klaar is je pastel de nata in een glaasje! Rustig nippen is er niet bij, in één keer naar binnen is de bedoeling! Dat werkte prima bij de eerste, maar de daarop volgende gingen toch iets langzamer naar binnen… Héérlijk met een kopje espresso erbij 🙂

Waarom zit er advocaat in mijn haar…?

Saúde!

Pastel de nata shot

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.