Pastel de Nata Martini

Het is alweer bijna oudejaarsavond… Tijd om het oude jaar af te sluiten en te proosten op het nieuwe jaar! Dat gaat natuurlijk het beste met een lekker borreltje. Daarom deze vrijdag een recept voor een wel heel speciaal drankje. Eerder gaf ik al eens het recept voor heerlijke Pastel de Nata shotjes, vandaag maken we een martini (of eigenlijk wodkatini) in dezelfde smaak. Ideaal voor de maand december!

Ingrediënten (ongeveer voor 1 martini)

60ml Eggnog (recept hieronder)
30ml Kaluha
15ml Vodka
snufje kaneel

Voor de eggnog:
700ml volle melk
240ml room
3 kaneelstokjes
1 vanillestokje
1 theelepel verse nootmuskaat
5 eieren (gescheiden)
130 gram basterdsuiker
175ml Bacardi Dark Rum of Bourbon

Bereiding

Snijd je vanillestokje open en schraap voorzichtig de zaadjes eruit. Zet een steelpan op het vuur met hierin de melk, room, kaneelstokjes, vanillezaadjes en nootmuskaat. Breng dit op middelmatig vuur rustig aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra het mengsel kookt. Laat rustig even staan en haal de kaneelstokjes eruit.

Klop in een ruime kom de eidooiers en suiker tot een romige substantie. Mix nu rustig het melk mengsel erdoor en blijf kloppen/mixen totdat je een egaal en glad mengsel hebt. Nu gaat de drank erbij, roer wederom goed door elkaar. Zet in de koelkast tot je de drankjes gaat maken.

Om de eggnog af te maken klop je de eiwitten tot zachte pieken. Vouw die vervolgens voorzichtig door het mengsel uit de koelkast. Nu kun je de Pastel de Nata martini’s samen gaan stellen. Doe alle ingrediënten (op de kaneel na) in een cocktail shaker en voeg een paar ijsblokjes toe. Sluit de cocktailshaker en schud even flink. Draai de shaker open en giet je drankje in een martini glas. Maak af met een beetje kaneelpoeder.

Saúde!

Het recept voor de pastel de nata shotjes vind je hier!