Wie houdt er nou niet van chocolade?! Dus voor alle chocoladeliefhebbers onder ons een Portugese favoriet: Mousse de Chocolate. In Portugal standaard op de (huisgemaakte) dessertkaart, van kleine cafe’s tot grote restaurants. Maar ook heel makkelijk thuis te maken met dit simpele recept. Er zijn talloze varianten, dus met deze basis kun je er lustig op los experimenteren! Ongegeneerd genieten op die dagen dat je even niet op de calorieën wilt letten…
Zoals al gezegd zijn er volop variaties op dit recept te bedenken. De favorieten hier thuis: gebruik half pure chocolade en half pure chocolade met mint smaak (Lindt) om je mousse de chocolate te maken of voeg het rasp van 1 sinaasappel toe aan je gesmolten chocolade. Ook vinden we het lekker om half pure chocolade met chili te gebruiken voor een kleine kick. Hhhhmmm…
Kleine noot vooraf: Portugese chocolade mousse is meestal vrij machtig en minder luchtig dan wij hier gewend zijn.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
lijkt mij een heerlijk recept, maar is het jullie bedoeling dat ik alles overschrijf? Hoe kan ik dit recept printen om te gaan maken?