Betaalbaar Slapen: Tico Tipi

Kamperen, maar dan net een tikkie anders. Ideaal als je eens wilt kijken of dit eventueel wat voor jou is. Of als je graag midden in de natuur bent/slaapt. Of als je de Algarve eens van een andere kant wilt bekijken. Of als je gewoon eens wat anders wilt. Of… En zo kan ik nog wel even doorgaan!

De tenten bevinden zich in een gemeenschappelijk kamp aan de rand van twee natuurparken in een bosachtig gebied. Het kamp heeft ongeveer zes tenten, een gemeenschappelijke badkamer, een vuurplaats, plus een gemeenschappelijke keuken en woonkamer in een openluchttent. Er is een aantal semi-permanente bewoners/vrijwilligers dat helpt met het onderhoud en het runnen van de plek.

Bijzonder Slapen: Tico Tipi | Saudades de Portugal

De reservering komt inclusief routebeschrijving (lichtelijk tricky in het donker, als je er niet bekend bent). Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf de luchthaven en je laat de bewoonde wereld steeds een stukje verder achter je. Je deelt het kamp met enkele vrijwilligers, locals, muzikanten, artiesten, vrienden, familie en een paar hondjes, vogels, bijen, konijnen. We werden verwelkomd met een gezellig glaasje bier/wijn!

De tenten staan verspreid over het terrein. Hier en daar hangt er een hangmat tussen de bomen. Er zijn lampjes op zonne-energie die je kunt lenen/gebruiken. De vogeltjes tjirpen er op los. Heerlijk relaxed dus! Erg fijn wakker worden ook zo, midden in de natuur in je knusse tent (met fijn bed). Even helemaal je hoofd leegmaken!

De gezamenlijke grote tent  heeft elektriciteit. En hier kun je ook je mobiel en/of laptop opladen en de wifi gebruiken. In deze (openlucht) tent bevindt zich de keuken en kun je je maaltje bereiden. Ook heeft de tent aan de andere zijde een woonkamer gedeelte, waar je gewoon lekker kunt zitten. Met een boek, gitaar of voor een babbeltje. Verder staat er een gebouwtje met sanitaire voorzieningen. ´s Avonds is er een gezellig gezamenlijk kampvuur waar je omheen kunt zitten. Hier kun je eventueel ook barbecueën. Verder gaan ze vaak ergens naar de zonsondergang kijken, je bent vrij om mee te gaan (of niet).

Echt een plek waar het voornamelijk om de rust, de natuur en het sociale aspect draait. Je leert hier heel makkelijk veel nieuwe mensen kennen. Ideaal dus als je alleen reist of van gezelligheid houdt. PS: er is een soort muggen spitsuur rond zonsondergang, houd hier rekening mee. Meer informatie over deze plek vind je hier. en/of hier.

Met een vleugje hippie vibes!