Ondernemen in Portugal: een Plek Onder de Zon

Eindelijk was het zover, geen grap, op 1 april kregen we de sleutel van ons eigen stukje paradijs onder de zon. Al is het voor slechts een jaar, we zullen het koesteren en wie weet wat de toekomst ons brengt. Onze droom om voor altijd in Ferragudo te wonen, blijft onverminderd sterk en we zullen er alles aan doen om dit te realiseren.

Gelukkig hebben we al een flinke stap gezet door ons nieuwe appartement gezellig en persoonlijk te maken. Met een vriendin ben ik een weekje naar Ferragudo gegaan en hebben we ons volledig gestort op het shoppen voor accessoires en het aankleden van de ruimte. Bij aankomst stond de eigenaresse ons op te wachten, met verse bloemen en een fles wijn als warm welkom. Ondanks wat tegenslagen onderweg, zoals een bijna lege tank en een technisch mankement aan de auto, kwamen we uiteindelijk aan in ons nieuwe thuis.

De dagen daarna zijn we druk in de weer geweest om het appartement om te toveren tot een oase van rust en gezelligheid. Het was geweldig om dit samen met mijn vriendin te doen en te kunnen genieten van de kleine details die de ruimte zo bijzonder maken. Zelfs het werk voelde anders en minder zwaar, door de ontspannen sfeer en de wetenschap dat we ons eigen plekje hadden.

Terug in Nederland voelde het sombere weer als een klap in mijn gezicht, ik had instant heimwee naar de warmte en het licht van Ferragudo. Maar niet getreurd, binnenkort vertrek ik weer voor een paar dagen naar ons appartement. In die week heb ik al wat afspraken staan met ondernemers die ik daar heb leren kennen en ga ik naar de expositie van de partner van mijn Portugese vriendin. Het voelt als een zegen om zulke bijzondere momenten te kunnen delen met de mensen van wie we houden, op deze speciale plek onder de zon.

Ik ben ook op zoek naar een gave (remote) opdracht die ik vanuit Portugal en Nederland kan uitvoeren. Bij voorkeur in het zonnige Portugal, zodat ik vanuit daar een stevige basis kan creëren. En ondertussen blijf ik mij ook toeleggen op het organiseren van inspirerende workations. Mijn ‘kindje’, Ferragudo Dreams, heeft nog wat extra liefde en aandacht nodig. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het zal groeien en bloeien.

Hoewel er al wat aanvragen binnenkomen, lijkt het erop dat ondernemers en bedrijven nog niet volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden van een workation in de Algarve. Daarom ben ik vastberaden om Nederland te laten zien wat de Algarve te bieden heeft en zoveel mogelijk mensen te inspireren om deze fantastische plek te ontdekken. Tips zijn altijd welkom, want samen kunnen we de wereld mooier en beter maken!

By the way, heb je wel eens gedacht aan een weekje vakantie in het prachtige Ferragudo in juli/augustus? Heerlijk ontspannen, genieten van de zon en van al het moois dat Ferragudo te bieden heeft. Als dit als muziek in je oren klinkt, neem dan contact met me op, ik vertel je graag meer!


Sandra komt al ruim 10 jaar in Ferragudo, Portugal en sinds een paar jaar hebben zij en haar partner de wens zich hier permanent te vestigen. Voor het zover is, werkt Sandra voor een aantal maanden per jaar in Ferragudo en runt haar Ferragudo Dreams vanuit deze prachtige plek in de Algarve.